Çifte vatandaşlar yarın sandık başında

Bulgaristan’da yarın yapılacak olan Parlamento erken seçimleri için Lüleburgaz’da da bir sandık açılacak. Lüleburgaz Yıldız Mahallesi 8 Kasım Ortaokulu’nda kurulacak olan 1 sandıkta oy kullanmak için Lüleburgaz’da bin 175 kişi dilekçe verdi.
Çifte vatandaşlar yarın sandık başında  

29 partinin katılacağı seçimlerde  Türk Partisi olarak bilinen Hak ve Özgürlükler Partisi (HÖH) oy pusulasında 9 numarada yer alacak.

Seçimlere Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu görevlisi Mümin Emin, katılırken 10 sandık görevlisi görev yapacak.

Balkan Yarımadası Gömenleri Derneği (BAL GÖÇ) ‘ün organize ettiği seçimlerle ilgili düşüncelerini aldığımız BAL GÖÇ Lüleburgaz Trakya Başkanı Veli Öner yaptığı açıklamada; Derneğimizin organize ettiği seçimlere biz de dernek  olarak 4 sandık görevlisi verdik.  6 kişi de Bulgaristan’dan gelecek.  Sandık Başkanı derneğimizin önerdiği Gülçay Ahmet Ramadan oldu.  Seçimler sabah 07.00 de başlayıp 20.00’de sona erecek. Okulda bulunan kişiler saat 21.00’e kadar oy kullanabilecek.  Lüleburgaz Belediyesi  de seçimlere maske ve dezenfektan desteği verdi. Pazar günü oy kullanacak kişiler Sokağa Çıkma Yasağı dışında kalacaklar.  Seçimlerde oy kullanacak kişiler Bulgaristan kimlik ve pasaportlarını ibraz etmeliler” dedi.

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 00:05 tarihinde yazdırılmıştır.