Şeytan Dere’nin şeytanlığı

Aşırı sağanak yağışlar yüzünden Kırklareli’nin Babaeski ilçesinden geçen Şeytan deresinin taşması sonucu yüzlerce ev ve iş yeri sular altında kaldı.
Şeytan Dere’nin şeytanlığı
İHA -  Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, iş makineleriyle kurtarılırken, evlerinde kalanlara ise su ve gıda yardımı yapıldı.
Kırklareli’nin Babaeski ilçesinden geçen Şeytan deresinin taşması sonucu Atatürk Mahallesi'nde bulunan evler ve sanayi sitesi ile onlarca araç sular altında kaldı. Evlerinde mahsur kalanların yardımına Babaeski ve çevre belediyelerden takviye gelen iş makineleri yetişti. İş makineleriyle kurtarılan vatandaşlar yakınlarının yanına yerleşirken, evlerini terk etmeyen vatandaşlara su ve gıda yardımı yapıldı.
Sabaha karşı derenin taştığını belirten ve evlerinden iş makineleriyle kurtarılan vatandaşlar, “Gece geç saatlerden itibaren sağanak yağış vardı. Yağışla birlikte Şeytan deresi taştı ve evlerimizde mahsur kaldık. Belediye ekipleri iş makineleriyle gelerek bizleri kurtardı şimdi akrabalarımızın yanına gideceğiz. Belediye ayrıca evlerinde kalanlara su ve yemek dağıttı” dediler.
Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı yaptığı açıklamada, “Şeytan deresinin taşması soncu Atatürk Mahallemiz'in tamamı sular altında kaldı. Bu sabah saat 02.00 sıralarında Şeytan deresi Babaeski’yi tehdit eder duruma geldi. Biz derhal DSİ ve Valiliğe haber verdik. Tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır. Vatandaşlarımızı güvenli yerlere taşıdık, ayrıca vatandaşlarımıza gıda yardımlarımız sürüyor. Bu mahallemizde yaklaşık 3 bin kişi yaşıyor, yaklaşık 150 evin bodrum katlarını su bastı. Tüm cadde ve sokaklar sular altında olduğu için vatandaşlarımız evlerinde mahsur kaldılar. Sular yavaş yavaş çekilmeye başladı ve hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyamoğlu da, “Gece 02.00 sıralarında dere taşmaya başladı. Hemen yetkililere haber verdik, ben bu yaşıma kadar böyle bir felaket görmedim. Vatandaşlarımızı tahliye ettik, sevindirici olan ise can kaybının olmaması” şeklinde konuştu.
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 05:43 tarihinde yazdırılmıştır.