Edirne Bayırı ‘Köpek cenneti’ oldu

Lüleburgaz’da Edirne Bayırı Mevkii’ne atılan köpeklerin dramı görenlerin yüreklerini dağlıyor.
Edirne Bayırı ‘Köpek cenneti’ oldu
Köpeklere sahip çıkan ve Halil Aksoy henüz hayvan severlerden her hangi bir ödül almasa da köpeklerin sevinci ona yetiyor.
Bölge halkına seslenen Aksoy “ Bölgede çok sayıda hayvan var. Artık hayvanlarınızı buraya atmayın, biraz insaflı olun” diyor.
Lüleburgaz’da Edirne Bayırı Mevkii’ne atılan köpeklerin dramı görenlerin yüreklerini dağlıyor.
Bölgeye birlikte gittiğimiz Halil Aksoy’un aracını gören köpekler kuyruklarını sallayarak araca hücum etmeye başladılar.
Minder Cafe İşletmecisi Halil Aksoy, yaklaşık 5 yıldır bölgeye atılan köpekleri beslediğini belirterek özellikle civar köy halkına seslendi. Aksoy “ Bir zamanlar sizlere bekçilik yapan, koyunlarınızı kurtlardan hırsızlardan koruyan Kangalları yaşlandıkları için getirip Edirne Bayırı’na atıyorsunuz. Avcılık yapan arkadaşlar, burada 3 tane yaşlı olduğu için atılmış Kurt Zağar Kuş köpeği var. Bu güzel hayvanlar bir zamanlar size çulluk, tavşan, keklik avlamanızda yardımcı oluyorlardı. Onlar sayesinde sofranızda afiyetle yediğiniz kuş, keklik, çulluk ve tavşanlar haram olsun. Biraz insafınız olsun. Tabi ki bunları hayvanları buraya atanlar için söylüyorum” dedi.
Edirne Bayırı Mevkii’nde 22 köpek ve Kırıkköy çöplüğünde de 33 tane köpek beslediğini belirten Aksoy, iki günde bir 150 ekmek aldığını belirtirken kendisine bu konuda yardımcı ve destek olan Poyraz Ekmek ve Çırakoğlu Ekmek Fırınına ayrıca yemek konusunda da destek veren Ali Baba Lokantası işletmecilerine teşekkür etti. Bölgede bulunan 6 tane Kangal yavrusundan üçünün soğuktan öldüğünü birinin de kaybolduğunu söyledi.
Belediye’den de ricada bulunan Aksoy “ Köpekleri kısırlaştırırken birer de uyuz aşısı yapmalarını rica ediyorum. Çünkü bölgede 13 tane uyuz köpek bulunmakta” dedi.
Son olarak da bölge halkına seslenen Aksoy “ bölgede çok sayıda hayvan var. Artık hayvanlarınızı buraya atmayın, biraz insaflı olun” dedi. Gökhan KAN
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 14:22 tarihinde yazdırılmıştır.