İç duvarda, dış duvarda, bahçe duvarında: Yapıblok

Yapı Merkezi Lüleburgaz Fabrika Müdürü Çağatay Çelikörs ile Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu yemekhanesi tasarım ve yapımında kullanılan ve sıva-boya gerektirmeyen Yapıblok’un konut inşaatlarına sağlayacağı kolaylıkları konuştuk.
İç duvarda, dış duvarda, bahçe duvarında:  Yapıblok   

Lüleburgaz Fabrikalarınızda imal edilen ürünleriniz nelerdir?
Prefabrikasyon demek; yapıyı oluşturan elemanların projeye uygun olarak önceden fabrika ortamında üretilerek şantiye alanlarında montajının yapılması demektir.  Lüleburgaz fabrikamızda üretilen, kalitesi ile sektörde haklı ve farklı bir yeri olan ürünlerimiz arasında ağır yükler altında geniş açıklık geçilebilen, ön gerilmeli boşluklu döşeme ve cephe elemanı Panelton,  sıva boya gerektirmeyen, değişik renk ve yüzeylerde üretilen, taşıyıcı özelliğe sahip beton blok elemanlar olan Yapıblok vardır.Ayrıca; Panelton ve Yapıblok’un birleşmesi ile oluşturulan ve konut inşaatlarına kalite,  hız ve ekonomiklik getiren yapı sistemi Fab-Tek önemli bir yapı sistemlerimizdir.    
                                                                                                                         
Yapıblok nedir? 
Her türlü yapının iç ve dış duvar yapımında kullanılan, sıva boya gerektirmeyen  ve taşıyıcı bir yapı eleman olan Yapıblok, endüstriyel ortamda blok üretimi için özel geliştirilmiş makinelerle, beş ayrı yüzeyde ve dört ayrı renkte üretiliyor. İç ve dış duvar oluşumunda akılcı çözümler sunabilen Yapıblok, mimar, mühendis, dekoratörlere, peyzajcılara zengin tasarım imkânları sunar.
Yapıblok’un Dekoratif, Fugalı, Standart, Çizgili, Tırmıklı, Çizgili dekoratif yüzey çeşitleri,  ayrıca bu tiplerin de Kırmızı, Sarı, Gri, Beyaz gibi renkleri mevcutdur.       
                                        
Yapıblok nerelerde kullanılır?
Bahçe Duvarlarında, Yapıblok ile estetik bahçe duvarları yapmak hem çok kolay hem de çok ekonomik. Taş duvara göre çok daha modern, kaplama duvarlara göre çok daha gerçekçi görünen yapıblok sıva boya gerektirmediği için bakım maliyeti de yok.
Hafif Blok ile iç duvarlarda, Hafif Yapıblok, uygulama kolaylığı ve estetik görünümü ile bina iç duvarlarında kullanılan beton bloklardır. Depreme, yangına ve her türlü darbeye karşı dayanıklıdır.                                        İstinat Duvarlarında, İstinat duvarları için yapıblok ile çok özel çözümler üretilebiliyor. Demir donatılı (betonarme)  istinat duvarlarının yanı sıra, geotekstil ve  geogrid donatılı istinat duvarları inşa etmek de mümkün.
 
Yapıblok ve Panelton ile oluşturulan FAB-TEK yapı sisteminden kısaca bahsedermisiniz?
Yapı Merkezi beton prefabrik ürünlerin yanı sıra bu ürünlerin birleşiminden meydanagetirilen özel bir yapı sistemi geliştirmiştir. Özellikle çok sayıda konut yapımı oluşturulan bu sistem öngerilmeli boşluklu Panelton döşeme elemanı ile sıva boya gerektirmeyen taşıyıcı özelliği olan Yapıblok elemanlarının birleşiminden meydana gelmektedir. FAB-TEK Yapı Sistemi ile konutlar özel tasarımlarına uygun bir şekilde fabrikasyon olarak üreterek son kullanıcıya sunuluyor. Bu da inşata hız, ekonomiklik ve sağlamlık kazandırıyor.
Sıva boya gerektirmeyen, herhangi bir bakım masrafı olmayan Yapıblok duvar elemanları ve Panelton döşeme elemanlarının bir arada kullanılması sonucunda oluşturulan Fab-tek yapı sistemi ile inşa edilen konutlar klasik taşıyıcı sistem mantığının ötesinde bir güvenliğe, sağlamlığa sahip oluyorlar.       
Fab-tek yapı sistemine yöremizde yapılan en doğru örnek; Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu yemekhanesidir. Mimar Boğaçhan Dündaralp tasarımı olan yapıda 40.000 yakın değişik tip ve renklerde Yapıblok ile PYS 150 / 380 ve 400’lük döşeme Panelton’u kullanıldı.  Yapıblok Lüleburgaz Fabrika satış: 0288 446 32 49/50 Fırat ÇALIŞKAN
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 19:00 tarihinde yazdırılmıştır.