“Dış politikada ulusalcı olmak gerekir”

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan CHP İstanbul Milletvekili ve Emekli ve Büyükelçi Osman Korutürk “Dış politikada ulusalcı olmak gerekir. Aksi halde dış poltikada başarı sağlanmaz” dedi.
“Dış politikada ulusalcı olmak gerekir”
CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü“Cumhuriyet’in Kuruluşundan günümüze Türkiye’nin Dış Politikası ve Komşuları ile ilişkileri” adlı bir Konferans düzenlendi.
Konferansa konuşmacı olarak emekli büyükelçi CHP İstanbul milletvekili Osman Korutürk katıldı.
Aşkiye-Neşet Çal Sahnesi’nde kalabalık bir salonda verilen konferans saat 19.30’da başladı. Korutürk yaptığı konuşmada “Dış Politikalar ulusalcı olması gerekir. İpleri elimizden kaçırmamalıyız, ulusal birlik ve politikalar önemlidir” dedi. Konferans’ın sonunda Korutürk’e CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü başkanı Turabi Kayan tarafından bir plaket ve bir buket çiçek takdim edildi. Korutürk yaptığı konuşmada, “Almanya ile Fransa'nın arasında da sorunlar var, Amerika ile İsrail'in arasında da. Burada önemli olan sorumları çözmektir. Biz İran'la bunu yaptık. Aramızdaki sorunları en az hasarla atlattık. Sorunları en aza indirmek ve çözmek, Türkiye'nin cumhuriyet ile birlikte politikasıdır. AKP'nin sıfır sorun diye ortaya koyduğu şey, zaten Türkiye'nin dış politikasıydı. Onlar bu işe el atmadan önce böyleydi de zaten. İran'ın Irak'taki çıkarlarını, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği, Irak'ın İran'daki çıkarlarını da Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği savunuyordu. Bu politika o kadar başarılı oldu ki bu ülkeler bize güvenmişlerdi” dedi.
Korutürk, konuşmasında ülkenin gündemindeki konulara da değinerek, AB Politikaları, Irak-Suriye Dış Siyaseti, Büyük Ortadoğu Projesinden Genişletilmiş Ortadoğu Projesine konuları hakkında da bilgiler verdi. Özcan ÇELTİKLİ
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 08:39 tarihinde yazdırılmıştır.