Hoşgeldin ‘EDS’

Çin’de 18 Kasım 2019 tarihinde ilk kez görülen Koronavirüs Kovit-19, 2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına almıştı.
Hoşgeldin ‘EDS’  

 Ülkemizde ise ilk vaka 11 Mart 2020’de ilk ölüm de 17 Mart 2020 tarihinde görülmüştü.

Kovit 19 ile mücadele kapsamında bir çok işyeri kapanırken sosyal hareketlilik kısıtlanmış, işçisi-işvereni herkes bu durumdan ekonomik olarak olumsuz yönde etkilenmişti.

Türkiye’de var olan ekonomik krize bir de Koronavirüs nedeniyle işten çıkartılmalar eklenince ülkemiz bu krizi dünya ülkelerinden daha fazla hissetti.

Ancak Lüleburgaz’da bu krizi hissetme ise daha fazla oldu. Lüleburgaz Belediyesi’nin  Koronavirüs Kovit 19 sürecinde vatandaşa yeterli yardım yapamaması şimdide Elektronik Denetleme Sistemi (EDS)’ni hayata geçirmesi kararı vatandaşı çileden çıkardı.

Bir DARBE’ de Belediye’den 

Lüleburgaz Belediyesi’nin önceki gün akşam saatlerinde Lüleburgaz halkına EDS anlaşmasının yapıldığı uygulamasını sosyal medyadan duyurmasının ardından vatandaşlar olumsuz görüşlerini Lüleburgaz Belediyesi’ne iletti.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan vatandaşlar; “Lüleburgaz Belediyesi de CHP’li, Ankara Büyükşehir Belediyesi de CHP’li. Lüleburgaz Belediyesi 2 aylık su indirimini bile zorla yaparken Ankara Büyükşehir Belediyesi karantinalı vatandaşların evlerine günde iki kez yemek dağıtıyor. Vatandaşlar, Koronavirüs Kovit 19 tedbirleri kapsamında zaten işsiz kalmış ve ekonomik sıkıntı içinde. Lüleburgaz Belediyesi bu vatandaşlara yardımcı olacağına bir de EDS’yi hayata geçirip para peşine düşmüş, yazık. EDS Koronavirüs bittikten sonra da uygulanabilirdi.  Çevre yolunu hayata geçirse EDS’ye gerek kalmayacak. Buradan Lüleburgaz Belediyesi’ne sesleniyoruz. EDS uygulaması 1 Temmuz’a kadar ertelensin.” Dediler.

Murat Mahir ALTAN  

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 18:27 tarihinde yazdırılmıştır.