Lüleburgaz’da Öğretmenler Günü kutlandı

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü olması dolayısıyla kutlama program düzenlendi.
Lüleburgaz’da Öğretmenler Günü kutlandı  

Program saat 10.00’da çelenk töreniyle başladı. Tören Alanı’nda gerçekleşen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Programın sunuculuğunu Lüleburgaz Lisesi Türkçe Öğretmeni Mürvet Cenik üstlendi. Cihan Erdem’in İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini Atatürk Anıtı’na sunmasıyla başlayan  tören, BaşÖğretmen Mustafa Kemal Atatürk, şehit öğretmenlerimiz ve ebediyete intikal eden öğretmenler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve Müzik Öğretmeni Ceyhun Aydemir yönetiminde İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla devam etti.

 Programda daha sonra Program Sunucusu Türkçe Öğretmeni Mürvet Cenik, şehit öğretmenler anısına kendi yazdığı şiiri okudu. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Okuma-yazma seferberliği başlatıldığı, millet mekteplerinin açıldığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün kara tahtanın başına geçtiği ve kendisine Başöğretmenlik ünvanının verildiği gün olduğunu belirten Cihan Erdem, öğretmenliğin tarihin en eski ve itibarlı mesleği olduğunu, eğitimin temel taşı, bilim sunucusu ve koruyucu, cehaletin düşmanı olduğunu söyledi.

Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın ve bu yolda verilen mücadelenin yine öğretmenlerden geçtiğini ifade eden Müdür Erdem, pandemic döneminde öğretmenlerin değerinin ve öneminin daha iyi anlaşıldığını ve farkındalıklar yarattığını vurguladı.

Programda; saat 11.00’de Şehit Öğretmen Uğur Gören’in kabri ziyaret edilirken 12.40’ta öğle namazı öncesinde de şehadete ermiş ve hayatını kaybetmiş öğretmenlerimiz için Sokullu Mehmet Paşa Camii’nde mevlid-i şerif okutuldu.

Saat 14.00’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü YouTube hesabından Öğretmenler Günü canlı yayın programı düzenlendi. Mirvet Cenik’in sunuculuğunu yaptığı programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem’in konuşması, Aday Öğretmenler ve Emekli Öğretmenlerin konuşmaları yer aldı.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 22:49 tarihinde yazdırılmıştır.