YSGP’nin İlçe Kongresi yapıldı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Lüleburgaz İlçe Kongresi’ni gerçekleştirdi.
YSGP’nin İlçe Kongresi yapıldı
Ersin Düğün Salonu’nda 20 Ocak Pazar günü saat 13.00’te başlayan kongrede Lüleburgaz Eş Sözcüsü Sahir Uçar bir konuşma yaparak tüm partililere “hoş geldiniz” diyerek açılışı gerçekleştirdi. Daha sonra İlçe Kongresi, Hüseyin Kahraman, Anıl Karadağ ve Hüseyin Gün’den oluşturulan Divan Seçimi ile devam etti. Partinin kurulma nedenlerini ve izlenecek politikaları anlatan konuşmaları ise sırası ile Eş Sözcü Sevil Turan, MYK Üyesi Kemal Tuncaelli ve Lüleburgaz Eş Sözcüsü Şebnem Özçiçek yaptılar.
 
 
-Erkek egemenliği kaldırılacak-
Eş Sözcü Sevil Turan konuşmasında “ Yeşiller ve Sol Gelecek partisi olarak gelecekte siyasette alternatif yaratmak istiyoruz. Bizde Genel Başkanlık kavramı diye bir şey yok. Onun yerine eş sözcülük kavramı var. Ayrıca %50 kadın kotası, %20 gençlik, %5 engelli kotalarımız mevcut. Yatay ör9gütlenme modeli ile partimiz üyesi dahi olmayan insanların bile katılımıyla çalışmalarımızı sürdürecek, erkek egemenliğini kaldırıp insanı değil doğayı merkez alacak bir anlayış sergileyeceğiz. Çünkü bizler ekosistemin dengelerini korumak istiyoruz. Bu partinin doğumu tamamen ihtiyaçtandır, demokrasi ve adalet eksikliğinden kaynaklanmaktadır” dedi.
 
-Kimseyi ötekileştirmeyen bir partiyiz-
MYK Üyesi Kemal Tuncaelli de konuşmasında partinin kuruluşu hakkında bilgiler aktardı. Tuncaelli “ Bizler yerellerin önemli olduğu bir parti kurduk ve doğrudan demokrasi istiyoruz. Oluşturduğumuz çalışma gurupları ile doğa-insan-emek ekseni üzerinde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Bugün burada İlçe Yönetimini oluşturmak için toplandık ve 9 Şubatta da İlde teşkilatlanmamıza devam edeceğiz. Tüm üyelerimize ve halkımıza hayırlı olsun” dedi.
Lüleburgaz Eş Sözcüsü Şebnem Özçiçek ise yaptığı konuşmada “ Hiyerarşinin olmadığı, kimsenin ötekileştirilmediği partimize hoş geldiniz” dedi.
Konuşmaların ardından İlçe Yönetim Kurulu Adayları Meral Garip Tunç, Sahir Uçar, Şebnem Özçiçek, İbrahim Koser, Emine Tunç, Şinasi Dülger, Mustafa Akgöl ve Ömer Doğru arasında kapalı zarf usulü seçim yapıldı. Seçimde 35 partili oy kullandı 33 oy geçerli 2 oy geçersiz olmak üzere seçim tamamlandı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri 5 Asil 1 Yedek olmak üzere belirlendi.
Belirlenen İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri’nden İbrahim Koser ve Meral Garip Tunç Eş Sözcü, Şebnem Özçiçek, Emine Tunç ve Şinasi Dülger ise yönetim kurulunu oluşturdu. Sahir Uçar ise yedek üye olarak yer aldı.
İlçe kongresi Erdem Özçiçek’in partililere sunduğu müzik ziyafeti ile sona erdi.
İlçe Kongresi’ne Eş Sözcü Sevil Turan, MYK Üyesi Kemal Tuncaelli, MYK Üyesi Sinem Kaplan, Lüleburgaz Eş Sözcüleri Şebnem Özçiçek ile Sahir Uçar ve partililer katılırken EMEP’ten Aytekin Bulut ve BDP İlçe Başkanı Nevzat Yerlikaya da misafir olarak katıldılar. Gökhan KAN
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 16:13 tarihinde yazdırılmıştır.