Kısıtlama ayrıntıları belli oldu

Kırklareli Valiliği İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu tarafından yapılan açıklamayla geçtiğimiz günlerde korona virüsle daha etkin mücadele edebilmek adına Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından alınan tedbir paketi ayrıntılarıyla açıklandı.
Kısıtlama ayrıntıları belli oldu  

Açıklamada kısıtlama getirilen iş kollarının ve sokağa çıkma yasaklarının yanı sıra, kısıtlamalarda istisna oluşturan drumlar, muaf olan kişiler ve kısıtlamaya rağmen açık olacak iş yerleri açıklanarak vatandaşların net bilgiye ulaşmaları sağlandı.

Buna göre; Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri 10.00-20.00 saatlerinde restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme-içme yerleri 10:00-20.00 saatlerinde sadece gel-al servis ve paket servis olarak hizmet verecek.

Babaeski-Havsa arası O3-05 otoyolu 3. kilometrede kuzey/güney tarafında Metro Dinlenme Tesisleri, Babaeski-Lüleburgaz O3-06 otoyolu 17. kilometrede kuzey/güney tarafında Reis Dinlenme Tesisleri, Lüleburgaz-Saray O3-07 15. kilometrede kuzey/güney tarafında Ahmetbey Dinleme Tesislerindeki yeme-içme yerlerinin kısıtlamalardan istisna tutulacak.

Oturma düzeni olmayan esnaf çay ocakları, Nikah/düğün salonları, Spor salonları, Lunaparklar, Tiyatro ve konser salonları, Yüzme havuzu, hamam, kaplıca, sauna vb. Yerler en geç 22.00’da kapanacak.

Sinema salonları 31 Aralık’a kadar, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahalar ikinci bir emre kadar kapalı olacak. Daha önce faaliyetleri durdurulan nargile salonları, gazino, pavyon, meyhane, bar, birahane, taverna, disko gibi yerler kapalı kalacak.

65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-13.00, 20 yaş altı vatandaşlar 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. 18 yaş altı çocukların sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması, 65 yaş ve üzeri olanların ise 10.00 – 20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilmelerine ilişkin hükümlerinin iptal edilecek.

Hafta sonları 10.00-20.00 saatleri dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Açık olacak kurum ve iş yerleri

a)      İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri,
b) Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri,
c) Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, Acil Çağrı Merkezleri, AFAD Birimleri afetle ilgili çalışma yürüten kurum/kuruluşlar, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Göç İdaresi, PTT vb.),
ç) Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (rafineri ve petrokimya tesisleri ile termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi),
d) Yurt içi ve dışı taşımacılık (ihracat/ithalat/transit geçişler dâhil) ve lojistiğini yapan firmalar,
e) Oteller ve konaklama yerleri,
f) Sağlık hizmetlerinin kapasitesini arttırmaya yönelik acil inşaat, donanım vb. faaliyetleri yürüten işletme/firmalar,
g) Hayvan barınakları, hayvan çiftlikleri ve hayvan bakım merkezleri,
ğ) Üretim ve imalat tesisleri,
h) Gazete, radyo ve televizyon kuruluşları, gazete basım matbaaları ve gazete dağıtıcıları,
ı) Valilik/Kaymakamlıklar tarafından yerleşim merkezleri için her 50.000 nüfusa bir adet ve il sınırları içinden geçen şehirlerarası karayolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 km için bir adet olmak üzere belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonu ve lastik tamircisi (Bu madde kapsamında açık olacak akaryakıt istasyonları ile lastik tamircileri kura yöntemi ile belirlenecektir),
i) Sebze/meyve toptancı hallerinin açık kalmalarına karar verildi.

 

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 23:10 tarihinde yazdırılmıştır.