CHP’li üyeler yerel gündem istiyor

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı. CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan’ın katılmadığı toplantıyı CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Münevver Enginol, Abdullah Çeri, Özgen Yılmaz ve Olcay Kaya yönetti.
CHP’li üyeler yerel gündem istiyor
Toplantıda bir konuşma yapan CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Çeri, 28 Ocak 2013 tarihinde yapılacak olan Pazartesi toplantısında Demokrasi Şehirleri Haftası nedeniyle bir programımız gerçekleştirilecek. Bu programda demokrasi şehitlerimiz anılacak. Hemen ertesi gün olan 29 Ocak 2013 Salı günü Aşkiye-Neşet Çal Sahnesi’nde Eski Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’ün oğlu Mevcut CHP İstanbul Milletvekilimiz Osman Korutürk’ün konuk olacağı “Dış İlişkiler ve Türkiye’ye dönüşümleri” konulu  konferans düzenlenecek” dedi.
Abdullah Çeri’nin konuşmasının ardından Ahmetbey Eski Belediye Başkanı Recep Ayaz söz aldı. CHP’nin Pazartesi toplantılarında katılanlar arasında beldeler ve köylerden gelen vatandaşların bulunduğunu da belirten Ayaz “Arkadaşlar Pazartesi toplantılarına katıldığımız zaman sürekli ülke genel gündemi ile konuşmalar oluyor. Tamam, o da lazım ama çok sık bu yapılmamalı. Buraya gelen vatandaşlar Lüleburgaz merkez, beldelerde ve köylerde neler olup bittiğini öğrenmek istiyor.   Bu nedenle bu toplantıda yerel konular konuşulmalı . Belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve belediye başkanları burada partilileri bilgilendirmeli” dedi
Ayaz, hafta sonunda Trakya Birlik Mali Genel Kurulu’na katıldığını da belirterek orada AKP Milletvekilleri ve AKP İl Başkanları vardı. Ama CHP Milletvekilleri ve CHP İl Başkanları yoktu. Bu eksikliği giderilmesi gerekir.” Dedi.
Recep Ayaz’n konuşması üyeler tarafından coşkulu bir şekilde alkışlandı.  Ayaz’ın ardından söz alan CHP İl Genel Meclis Üyesi Sadettin Kızmaz; Kırklareli genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.  Kızmaz, kendisinin sürekli çalışmalar hakkında bilgi vereceğini de belirterek “ Tüm üyelerimizde aklına takılan soruları sorabilirler” Dedi.
Sadettin Kızmaz’ın ardından söz alan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı Üyesi ve Gençlik Mahallesi Kongre Delegesi İsmet Yetişkin “Arkadaşlar üyelik sorumluluk ister. Üyelikle ilgili yıllık aidatlarımız yıllık 12 TL. Aidatlarımızı düzenli bir şekilde ödersek örgütümüzde ekonomik sıkıntı çekmek” dedi.
CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu’nu da eleştiren Yetişkin “Yönetim Kurulu yaptığı çalışmaları üyelere de duyurması gerekir. Göreve geleli yaklaşık bir yıl oldu. Ama daha bir kez İlçe Danışma Kurulu toplantısı yaptı oysa iki ayda bir yapması gerekir” dedi.
CHP Lüleburgaz Turgutbey üyelerinden İlker Sökük’te yaptığı konuşmada “Parti yönetim kurulumuz daha üyelerin ve çiftçinin yanında yer almalı.   Şu an desteklemeler bekleniyor. Bununda yanında Ziraat Bankası tarıma bu kadar kredi kullandırdık diye açıklamalar yapıyor. Ama kullanılan bu krediler Kırklareli sınırları içinde kurulan çiftlik sahipleri kullanıyor. Bizim yerel çiftçilerin kullandığı yok” dedi.
Konuşmaların ardından bri açıklama yapan CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Münevver Enginol, “CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Danışma Kurulu Toplantısı 9 Şubat 2013 tarihinde yapılacak” dedi. Ertan BAYER
 
 
 
 
 
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 15:40 tarihinde yazdırılmıştır.