İşyerleri 22.00’den sonra kapanacak

Korona virüs tedbirleri kapsamında yurt genelinde tüm iş yerlerinin saat 22.00’ye kadar hizmet verebileceği açıklandı.
İşyerleri 22.00’den sonra kapanacak  

Böylece 1 Temmuz 2020 tarihinen beri gece 24.00’e kadar hizmet veren işyerlerinin kapanış saat yeniden 22.00’e çekilmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Kasım 2020 Salı günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından konuşma yaptı. Korona virüs salgını tedbrleri kapsamında alınan yeni kısıtlamaları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, paket servis hariç olmak üzere, lokanta, restoran, hastane ile berber, kuaför, nikah, düğün salonu, yüzme havuzu, hamam, kaplıca, sauna, internet kafe, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu ve benzeri tüm iş yerlerinin saat 22.00’de kadar hizmet vereceğini belirtti.

Kırklareli Valiliği’nden yapılan duyuruda ise “ Değerli Kırklareliler; ilimiz genelinde evlere paket servis ve gel-al şeklindeki uygulamalar hariç olmak üzere lokanta, restoran, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme-içme yerleri (içkili/içkisiz ayrımı olmaksızın) Kahvehane, kıraathane ve çay ocakları, Berber, kuaför, güzellik merkezi gibi iş yerleri, Nikah/düğün salonları, Halı sahalar ve spor salonları, İneternet kafeler/salonlar ve elektronik oyun yerleri, Bilardo salonları ve lunapark, Tiyatro, sinema ve konser salonları, Yüzme havuzu, hamam, kaplıca, sauna gibi işletmelerimizin 4 Kasım 2020 Çarşamba gününden itibaren en geç saat 22.00’den itibaren kapanmaları sağlanacaktır” ifadelerine yer verildi.

Bunun duşında özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulaması teşvik edilecek. Pazar yeri ve market gibi yoğun insan hareketliliğinin olduğu yerlerdeki denetimler de artırılacak.

Buğra KAYA

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 18:50 tarihinde yazdırılmıştır.