Can dostları koruyacaklar

Lüleburgaz Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde(LYKA) “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi” düzenlendi. Eğitime katılan 30 kişi sertifikalarını aldı.
Can dostları koruyacaklar  

Lüleburgaz Belediyesi’nin sokak hayvanları için düzenlediği “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi’ne” katılan 30 kişi eğitimin ardından sertifikalarını törenle aldı. Can dostların koruyucu melekleri olacak olan görevliler Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nden de alacakları kimlikle birlikte yaşadıkları bölgelerde can dostların yanında yer alacaklar.

Sokak hayvanlarının beslenmesi ve tedavisi konusunda can dostların yanında yer alan Lüleburgaz Belediyesi, “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi” verdi.

Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde gerçekleşen eğitim programına 30 hayvansever katıldı. Lüleburgaz Belediyesi Veteriner Hekimi Metin Şenpınar’ın verdiği yaklaşık 3 saatlik eğitimde hayvanseverlere yaralanmalardan hayvanların beslenmesine kadar pek çok konuda bilgiler verildi.

Eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları teslim edildi. Hayvanseverler Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nden alacakları “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi” kimlikleriyle resmen sahaya inecekler.

YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİSİ KİMDİR?

Yerel hayvan koruma görevlisi, özellikle kedi ve köpekler gibi sahipsiz hayvanların kendi mekânlarında, bulundukları bölge ve mahallelerde yaşam sorumluluğunu üstlenen ve İl Hayvan Koruma Kurulu’nca yetkilendirilen kimselerdir.

Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 15:44 tarihinde yazdırılmıştır.