Kent Ormanı, halk ile el ele temizlendi

Lüleburgaz Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Lüleburgaz Kent Ormanı, 24 Ekim Cumartesi sabahı vatandaşların desteğiyle temizlenmeye başlandı.
Kent Ormanı, halk ile el ele temizlendi  

Yıllardır atıl durumda olan Lüleburgaz Hava Radar Arazisi, Lüleburgaz Belediyesi tarafından 20 yıl süre için Lüleburgaz’a kazandırılmıştı. Lüleburgaz Belediyesi tarafından alanın temizlenmesi için başlatılan temizlik kampanyasına Belediye Başkanı Murat Gerenli, sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar, dernekler, vatandaşlar ve belediyenin temizlik görevlileri katıldı.

Kampanyaya katılımı artırmak amacıyla 09.30’dan itibaren Yeni Tören Alanı önünden Kent Ormanı alanına ring seferler düzenlendi.

Yıllardır atıl durumda olan Eski Hava Radar Mevzi Komutanlığı Arazisi’nin kente Kent Ormanı olarak kazandırıldığını ifade eden Belediye Başkanı Gerenli “Vatandaşlarımızın uzun yıllardır süren hayali için çalışmalarımıza başladık. Kent Ormanımızın ilk etabının önümüzdeki yıl Mayıs ayında açılmasını planladık” dedi.

Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen temizlik hareketine sivil toplum kuruluşları ve derneklerin yanı sıra halktan da yoğun bir katılım oldu.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 10:13 tarihinde yazdırılmıştır.