Vali Bilgin’den muhtarlara çağrı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, korona virüsle mücadele kapsamında muhtarlara çok iş düştüğünü belirterek muhtarların sahada ve görünür olması gerektiğini belirtti.
Vali Bilgin’den muhtarlara çağrı  

Vali Bilgin açıklamasında “Çin Halk Cumhuriyeti'nin Wuhan kentinde başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs(Covid-I9) salgınına karşı gerekli tedbirler alınması çeşitli genelge ve talimatlarımız ile duyurulmuştur.

İlimizde pandemi vakaları alınan tüm önlemlere rağmen hızla artmaktadır. Devletin en üst kademesinden en alt yönetim birimlerine kadar gayret içindeyiz.

Köy ve mahallelerimizde, başta muhtarlarımız olmak üzere koronavirüs tedbirleri kapsamında çok sıkı önlemler almak zorundayız. Vaka sayılarında çok ciddi artışlar var. Bu kapsamda muhtarlarımızın bizzat sahada bulunarak denetim ve görünürlüğü artırmaları, komşu ve akraba gözetmeksizin hiç kimseye taviz vermeden karantina ve sıkılaştırma tedbirleri ile ilgili denetimlerin arttırılması, özellikle karantinada bulunanlar, cenaze, düğün, dernek ve esnafların maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uyup uymadıklarının her an denetlendiğinin hissedilmesi için muhtarlarımızın sahada ve görünür olmaları gerekmektedir. Muhtarlarımızdan köy ve mahalleleri ile ilgili olarak bu konuda azami hassasiyet göstermelerini, vaka bazlı konuyu takip edip gerekirse hıfzıssıhha kurulu kararı alınarak bina, site, sokak, cadde, mahalle ve köy karantinaları şeklinde uygulamalar yapılabileceğinin, bu konularda ihmali görülen muhtarlarımız hakkında işlem yapılacağı konusunda bilgi edinilmesini ve gerekli hassasiyetin en üst seviyede gösterilmesini rica ederim.” diye konuştu.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 16:15 tarihinde yazdırılmıştır.