Büyükkarıştıran’a Makedon kardeş

Lüleburgaz’a bağlı Büyükkarıştıran Belediyesi geçtiğimiz hafta Kuzey Makedonya Konçe Belediyesi ile kardeşlik ön protokol imzaladı
Büyükkarıştıran’a Makedon kardeş  

Konçe Belediyesi’nin daveti üzerine yapılan ziyarette Büyük Karıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca ve Konçe Belediye Başkanı Blagoy İliyev 13.10.2020 tarihinde Konçe Belediye Meclis Salonu’nda iki belediye arasında kardeşlik ön protokol imzaladılar.

Büyükkarıştıran heyetinde Büyükkarıştıran Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Pekkan, Belediye Meclis üyesi İlker Şamakay, BRTK Başkanı Sabri Mutlu ve BRTK Trakya temsilcisi Zürfettin Hacıoğlu, Konçe heyetinde ise Meclis Başkanı İsmail Kurt, Meclis üyesi Fikri Useyin ve Kuzey Makedonya Türkleri Derneği Yönetim kurulu üyesi aynı zamanda TDP Konçe temsilcisi Orhan Barov hazır bulundu.

Her iki Belediye Başkanları yapmış oldukları konuşmalarda halklar arasındaki iyi ilişkilerin geliştirilmesi, kültürlerin etkileşimi, belediyecilik alanında yapılacak bilgi ve tecrübe aktarımının her iki tarafa da olumlu yansıyacaktır ifadelerini kullandı.

Büyükkarıştıran Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Pekkan yaptığı açıklamada; “ Konçe Belediyesi Kuzey Makedonya’nın doğusunda, 521’i  Türk olmak üzere 3bin 690 nüfuslu bir belediye. Halkı güler yüzlü, ormanın, suyun bol olduğu ,doğası çok güzel, temel geçim kaynağı tütüncülük, hayvancılık ve Bakır madenciliği olan şirin bir  kasabadır.” Dedi.

Büyükkarıştıran heyeti Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Enver  Hüseyin ile de bir görüşme gerçekleştirip bilgi alış verişinde bulundu.

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 10:54 tarihinde yazdırılmıştır.