Köy ve kasabalarda yüz yüze eğitim başladı

Kırklareli Valiliği İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan kararla il merkezi ile ilçe merkezleri dışındaki köy ve kasabalarda ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin tamamı yüz yüze eğitime başladı.
Köy ve kasabalarda yüz yüze eğitim başladı  

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda 12 Ekim Pazartesi günü 1,2,3 ve 4. Sınıflar ile 8. Ve 12. Sınıf öğrencileri için yüz yüze eğitim başlamıştı. Verilen karar doğrultusunda seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde öğrencilerin tüm sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitime geçilebileceği belirtilmişti.

Kırklareli Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda köy ve kasabalarda tüm öğrenciler için yüz yüze eğitim başlamış oldu. Kırklareli Valiliği’nin yayınladığı genelgede “Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan Kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından PANDEMİ olarak nitelendirilen Coronavirüs (Covid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 26. Maddesine istinaden toplanmış olup, mezkur kanunun 27. ve 72. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi kapsamında aşağıdaki kararlar alınmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünden gönderilen 08.10.2020 tarih ve 14430520 sayılı talimat yazısında: 12 Ekim 2020 Pazartesi gününden itibaren resmi ve özel okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında yapılacak yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetleriyle ilgili olarak; Okul öncesi eğitim kurumlarının tamamında haftada 5 (beş) gün, ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflar ile ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında haftada 2’şer (ikişer) gün yüz yüze eğitim gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

Ancak aynı Genelgede ‘’Köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ilkokullar, ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyelerinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il/ilçe milli eğitim müdürlükleriyle iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda haftalık ders çizelgelerinde yer alan derslerin tamamı yüz yüze eğitim yoluyla işlenecektir.’’ denilmek suretiyle Kurulumuza da görev tevdi edilmiştir.

Bu itibarla alınan İl Pandemi Kurulunun 10.10.2020 tarih ve 16 sayılı tavsiye kararı doğrultusunda; İlimiz merkezi ile İlçe merkezleri dışında kalan tüm köy ve kasabalarımızdaki ilkokul ve ortaokulların (Büyükkarıştıran Beldesi ilkokul ve ortaokulu hariç olmak üzere) bütün sınıf seviyelerinde haftalık ders çizelgelerinde yer alan derslerin tamamının 12 Ekim 2020 tarihinden itibaren yüz yüze eğitim yoluyla işlenmesine,

Yukarıda alınan karar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden filler içinse adli mercilere suç duyurusunda bulunulmasına;

Oybirliği ile karar verildi.

Haber Buğra KAYA Fotoğraf Arşiv

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 17:38 tarihinde yazdırılmıştır.