AK Parti’den Azerbaycan’a destek

AK Parti Lüleburgaz Gençlik Kolları Teşkilatı tarafından basın açıklaması yapılarak Azerbaycan’a destek verildi.
AK Parti’den Azerbaycan’a destek  

Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesini işgal etmesi ve uluslararası hukuku hiçe sayması nedeniyle AK Parti Ilçe Gençlik Kolları basın açıklaması yaptı.

Gençlik Kolu Başkanı Abdussamed Kayalı tarafından yapılan açıklamada “27 Eylül 2020 tarihinde, Ermenistan 30 yıldır tüm hukuk kurallarını çiğneyerek işgal ettiği Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan'a saldırmıştır.

Dünyanın da bildiği gibi Ermenistan, uzun yıllardır benimsediği saldırgan ırkçılığı ile sözde "Ermeni Soykırımı" yalanın kullanarak ekonomik sıkıntıların ve siyasi istikrarsalığmı gizlemeye; vatandaşlarını manipüle etmeye çalışan bir ülkedir

Ermenistan'ın son zamanlarda artırarak sürdürdüğü saldırgan ırkçı politikalarını kabul etmek mümkün değildir. Ermenistan'ın resmi sosyal medya hesabından geçtiğimiz günlerde paylaşılan, "barış için çağrıda bulunması gerekirken bir elinde silah bir elinde haç ile poz veren din adamının fotoğrafı da ülkenin bu saldırgan ve ırkçı zihniyetinin apaçık ve net bir tezahürüdür.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, Ermenistan Temmuz ayı sonunda ABD ve AB'nin terör örgütü olarak tanıdığı PKK ile anlaşma yaparak, 300 PKK/YPG'h teröristi otobüslerle Ermenistan ve Karabağ'a getirmiştir. Terör örgütü PKK/YPG üyelerinin, Dağlık Karabağ'daki Ermeni milislerle işbirliğinin asla kabul edilemez olduğunu vurgulayarak; uluslararası toplumu terör örgütüyle işbirliği yapan Ermenistan'ı kınamaya çağırıyoruz.

Ermenistan'ın 4 Ekim 2020 tarihinde Azerbaycan'ın en büyük ikinci şehri Gence'yi ve sivilleri hedef alan roket saldırısı da bir kez daha gerçek yüzünü göstermiştir. Bu gerçekler ışığında bir kez daha açıkça söylüyoruz ki Ermenistan'ın politikaları asla kabul edilemez.

Minsk Grubu ise uzun süredir bölgede barışı sağlamakta başarısız olmuş ve Ermenistan'ın pervasız tavrına ve şiddetli saldırılarına sessiz kalmıştır. Unutulmamalıdır ki, görmezden gelmek ve Ermeni şiddetin karşı taraflı bir politika izlemek bu çatışmaya çözüm getirmeyecektir. Türkiye bölgede barışı yeniden tesis etmenin tek yolunun sadece Ermenistan'ın hukuksuz işgaline son verip, Dağlık Karabağ'dan çekilmesi olduğunu açıkça vurgulamaktadır.

AK Parti Gençlik Kolları olarak, kardeş Azerbaycan'ı ve onların yasal haklarını dahil olduğumuz tüm uluslararası platformlarda her şart ve koşulda destekleyeceğimizi belirtmek isteriz.” Ifadelerine yer verildi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 01:34 tarihinde yazdırılmıştır.