“O” ses olmak için ter döktüler

Lüleburgaz Belediyesi’nin Çok Sesli Çocuk Korosu ile Gençlik Korosu seçmeleri Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde (LYKA) gerçekleştirildi.
“O” ses olmak için ter döktüler  

Lüleburgaz Belediyesi Çocuk Sesli Çocuk Korosu ile Gençlik Korosu yeni dönem eğitimleri için geçtiğimiz Cumartesi günü koro seçmeleri düzenlendi. Saat 12.00 ile 18.00 arası LYKA Büyük Salon’da düzenlenen seçmelerde yaşları 6 ile 17 yaş arasında değişen çocuklar, korolara seçilebilmek için ter döktü.

Tiyatro sanatçısı Utku Çorbacı, müzik öğretmenleri Levent ve Burcu Dağ’ın jüri üyeliğini yaptığı gün boyu süren seçmelerde çocuklar korolara seçilebilmek için müzik yeteneklerini sergiledi. 

42 ÇOCUK KATILDI

Jüri üyelerinin Utku Çorbacı, Levent ve Burcu Dağ’dan oluştuğu seçmelere 42 çocuk katıldı. Seçmelere velileriyle birlikte katılan çocuk ve gençler Çocuk ve Gençlik Korolarına katılabilmek için müzik yeteneklerini en iyi şekilde kullandılar. 

İKİ AYRI SINIF

Seçmelerin ardından korolara seçilen çocuklar ve gençler Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe LYKA’da saat 18.00 ile 21.30 arasında alanında uzman kişilerden koro eğitimi alacak. Eğitimler kapsamında 6-13 yaş grubu için “Koroya Hazırlık Sınıfı” ile “Çok Sesli Çocuk Korosu” isimli iki ayrı sınıf oluşturulacak. Bunun yanı sıra 14-17 yaş grubu için de Gençlik Korosu sınıfı oluşturulacak. Öte yandan korolara seçilmeye hak kazananlara önümüzdeki günlerde telefonla bildirim yapılacak. 

Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 15:36 tarihinde yazdırılmıştır.