Avrupa Hareketlilik Haftası için pedal çevirdiler

2002 yılından bu yana her yıl Avrupa'daki şehirlerde motorlu taşıt trafiğinin kısıtlanmasını, toplu ulaşım ve sürdürülebilir hareket alternatiflerinin teşviki ile farkındalık oluşturulmasını hedefleyen "Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında Kırklareli’nde ''Otomobilsiz Kent Günü'' etkinliği düzenlendi.
Avrupa Hareketlilik Haftası için pedal çevirdiler  

Dingiloğlu Parkı önünden başlayarak Kırklareli Geçici Hayvan Bakım Evine kadar bisikletleriyle pedal çeviren grup günün anısına fidan dikimi gerçekleştirdi.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Başkan Yardımcısı Arda Kolcular, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. 

Geçici Hayvan Bakım Evine ulaşan bisikletli grup daha sonra belirlenen bölgeye ağaç ekimi gerçekleştirdi. 

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, güzel bir etkinliği birlikte yaptıklarını ifade ederek ‘’ “Avrupa Hareketlilik haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz güzel bir etkinlik oldu. Araçların egzoz kokusu, görüntü kirliliği, çevreye verdiği emisyon zararlarının üstesinden gelmek için periyodik aralıklarla bisiklete binmeliyiz. Yaşadığımız çevreye sahip çıkmalıyız’’ ifadelerini kullandı.

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 14:14 tarihinde yazdırılmıştır.