Akademiye uluslararası bisikletçilerden tam not!

Türkiye’nin dünyaca ünlü bisiklet sporcusu Ali Hüryılmaz anısına “Ali Hüryılmaz Yol Bisiklet Yarışı” gerçekleştiren bisikletçiler Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi’nde (LYMBA) soluklandı.
Akademiye uluslararası bisikletçilerden tam not!  

 Bisikletçiler tesise hayran kalırken yarışı düzenleyen Ali Hüryılmaz Bisiklet İhtisas Kulübü Başkanı Hasan Terzi, “Ben böyle bir yer düşünmüyordum. Harika bir yermiş. Bundan sonra bir kapımız burası” dedi.

Türkiye’nin dünyaca ünlü bisikletçisi, Türk bisiklet sporunun gelişmesinde önemli bir yeri olan Ali Hüryılmaz’ın adına 3’üncü Ali Hüryılmaz Yol Bisiklet Yarışı gerçekleştirildi. Koronavirüs salgını nedeniyle bir ayağı Bulgaristan’da bir ayağı da Edirne’den İstanbul’a gerçekleştirilen yol yarışına katılan bisikletçiler LYMBA’da soluklandı. Her biri alanında çok sayıda uluslararası bisiklet yarışına katılan bisiklet tutkunları Lüleburgaz Belediyesi’nin yapımını gerçekleştirdiği LYMBA’ya hayran kaldı.

“Burası harika bir yer” 

Bisikletçilerle birlikte akademiyi gezen Ali Hüryılmaz Bisiklet İhtisas Kulübü Başkanı Hasan Terzi, LYMBA’ya hayran kaldı. Turlarının Edirne-İstanbul ayağını düzenlerken tesisi tesadüfen gördüklerini söyleyen Terzi,  “Ben böyle bir yer düşünmüyordum. Harika bir yermiş. Bu kadar senedir Lüleburgaz’a gelip giderim. Burada bir sürü arkadaşım var. Bisiklet için böyle bir akademinin yapılması, bir yerin ayrılması, emek verilmesi harika olmuş. Burası harika bir yer. Bundan sonra bir kapımız burası” dedi.

“Herkes bisiklete binsin” 

Bisiklet kullanımı üzerine de vatandaşları bisiklete binmeye çağıran Ali Hüryılmaz, yaşadıkları Büyükçekmece İlçesi’nden de örnekler verdi. “Söylemek istediğim şey; bisiklet, bisiklet ve bisiklet. Herkesin bisiklete binmesi gerekiyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün bisikleti sever. Sporu sever. Bizim ilçemizin adı Büyükçekmece Spor Kenti’dir. Bütün sporlar yapılabilir. Çok iyi sporcular yetişmiştir. Biz onun diğer ilçelerde de olması gerektiğini düşünüyoruz. Herkesin bisiklete binmesi lazım” dedi. 

Ali Hüryılmaz kimdir? 

Türk bisiklet sporunun efsanelerinden, 1972 Olimpiyatları’nda da yer alan Ali Hüryılmaz’ın biyografisi şöyle; “Bulgaristan’ın Şumnu kenti Kayacık köyünde 29 Ocak 1945 de doğdu. Bisiklet sporuna 1962 de başladı. Bulgar Bisiklet Milli Takımı’na 1967 de seçildi. Bulgaristan ulusal şampiyonluklarının yanı sıra uluslararası tur ve yarışlarda şampiyonluklar ile çok sayıda dereceler aldı. Fransa Turu’na karşılık doğu bloğunda Doğu Almanya, Polonya ve Çekoslovakya ülkelerini kapsayan uluslararası bisiklet turuna hazırlık amacıyla 1969 yılı Nisan ayında Bulgaristan Bisiklet Milli Takımı’yla gittiği İtalya’ da Roma’daki T.C Büyükelçiliğine sığındı. Büyükelçinin diplomatik yardımıyla Roma’dan Napoli’ye oradan da Akdeniz Gemisi ile 29 Nisan 1969 ‘da İstanbul’a geldi. Türkiye’de Bakırköy Bisiklet İhtisas Kulübü sporcusu olarak yarışmaya başladı. Bir yandan uluslararası yarışlarda dereceler alırken öte yandan bisiklet sporundaki deneyim ve birikimlerini Türk bisiklet sporunun gelişmesine aktararak çok sayıda ünlü milli bisikletçiler de yetiştirdi. 1969 Türkiye Pist Şampiyonası,1970-71 Türkiye Yol, 1972 Olimpiyat Takımı, 1972 Akdeniz Turu, 1973-1975 Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Turu,1975’de Etaplı Sırbistan Bisiklet Turunun 2. etabını ve birçok uluslararası yarışlarda çeşitli dereceler elde etti. 1969 yılında, Bulgaristan’dan Türkiye ye kaçtıktan 2 ay sonra Karadeniz Turuna giderken Türkiye de ilk kez kaçırılan ve Bulgaristan’a inen uçak ta oda vardı. 

Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 21:04 tarihinde yazdırılmıştır.