Başkan Ertuğrul Çamlıca; “TOKİ sağlam araziye ev yapmalı”

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yaklaşık 3 yıl önce Lüleburgaz’a bağlı Büyükkarıştıran Beldesi’nde konut yapmak için o zamanın Belediye Başkanı Lütfü Karaman’dan yer istemişti.
Başkan Ertuğrul Çamlıca; “TOKİ sağlam araziye ev yapmalı”    

 Lütfü Karaman’da Büyükkarıştıran’ın  çamlık bölgesinin de içinde bulunduğu yaklaşık 106 dönüm alanı TOKİ’ye vermişti.

Aradan geçen süre içinde 2019’un Mart ayında seçimler oldu. Büyükkarıştıran  Belediye Başkanlığı’nı Ertuğrul Çamlıca kazandı. TOKİ Büyükkarıştıran’da çalışmalara başladı. Ancak TOKİ’nin ev yaptığı bölgenin sel bölgesi olduğu tespit edildi.

Büyükkarıştıran halkının 22 Ekim 2012 tarihinde yaşadığı sel felaketini bir daha yaşamaması  için harekete geçen Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca bu konuda yetkili makamlarla görüşmelerini yaptı. Ancak TOKİ yetkililerini bir türlü ikna edemedi.

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca yaptığı açıklamada; “Büyükkarıştıran’da  çalışmalarına başlayan TOKİ,  sel yatağına ev yapmaya başladı. Kazdığı temellerde de bunu görebiliyoruz. 2012  yılında büyük bir sel felaketi yaşadık.  Eğer TOKİ buraya konut yaparsa ikinci bir felaket yaşarız. Kendilerini bu konuda uyardık. Biz TOKİ’nin konut yapmasına karşı değiliz. Ancak sağlam bölgeye ev yapmasını istiyoruz. Bu durumun örneklerini ülke olarak Karadeniz Bölgemizde yaşadık. Aksi halde Büyükkarıştıran 2012 yılında yaşadığı acıyı bir daha yaşar. Halkımızın sağlam arazide konuta kavuşması için yasal müracaatlar dahil ne gerekiyorsa yapacağız.  Büyükkarıştıran halkının da bu gerçeği bilmesini istiyoruz” dedi.

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 19:28 tarihinde yazdırılmıştır.