Kendi küçük ünü büyük köfteci

Lüleburgaz’da yaklaşık 50 yıldır köftecilik yapan ve 1990 yılından bu yana Lüleburgaz’da hizmet veren Yeşil Park Izgara Salonu’nun İşletme Sahibi İbrahim Yeşildağ’ın köftelerinin ünü ülke sınırlarını aştı.
Kendi küçük ünü büyük köfteci  

 Yeşil Park Izgara Salonu, birçok ünlü ismi konuk ederek adından önceki yıllarda da söz ettirmişti.

 Yeşil Park Izgara Salonu; TEKSİF Sendikası Genel Başkanı Rıdvan Budak, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Prof. Dr. Canan Karatay, Sanatçılar  Edip Akbayram, Barış Manço, Onur Akın, Cem Karaca, Nurseli İdiz, Tolga Çandar, Adnan Şenses, Müslüm Gürses, Barış Akarsu, Yılmaz Morgül, Levent Üzümcü, İlber Ortaylı, Nil Karaibrahimgil, Meltem Cumbul, Enver Aysever, İlker Başbuğ,  Ümit Zileli, Can Ataklı, Atatürk’ün yaşayan tek akrabası olarak bilenen Yazar Selin Söğütlügil, Turizm Eski Bakanı İfran Gürpınar, Tekirdağ, Kırklareli, Lüleburgaz, Uzunköprü, Muratlı Çorlu Belediye  Başkanları ile  daha birçok ünlü ismi ağırlamıştı.

 Yeşil Park Izgara Salonu, Lüleburgaz’a gelen yabancı turistlerin de uğrak mekânı haline geldi. Geçtiğimiz yıllarda Taylandlı, Almanyalı, Rusyalı, İtalyan, Yunan, Bulgar, Afrika kökenli  turistleri konuk eden İbrahim Yeşildağ, eşsiz lezzetleriyle turistleri köftelerine hayran bıraktı.

 İbrahim Yeşildağ, birbirinden lezzetli köfte çeşitlerinin yanında ayrıca Kelle Paça Çorbası, Kuzu Pirzola, Dana Bonfile, Sucuk Izgara ve Tavuk Izgara yaptıklarını belirterek, herkesi Yeşil Park Izgara Salonunun eşsiz lezzetini tatmaya beklediklerini belirtti. 

Temmuz ayında Almanya’dan Anadolu’ya memleketlerine giden gurbetçiler Lüleburgaz’da mola verip Yeşil Park Izgara Salonu’na uğradıktan sonra Almanya’ya dönerken bir kez daha uğradılar.

Lüleburgaz dışındaki kişilerin “Kendi, yani dükkanı küçük ama ünü büyük köfteci”  olarak bahsettiği Yeşil Park Izgara Salonu önümüzdeki günlerde de ünlü isimleri ağırlamayı hedefliyor. 

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 16:02 tarihinde yazdırılmıştır.