“Yeşil Hareket ve Sağlık” için koştular

Lüleburgaz Belediyesi tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik Parkı’nda “Yeşil Hareket ve Sağlık” koşusu düzenlendi.
“Yeşil Hareket ve Sağlık” için koştular  

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri Lüleburgaz’da tüm hızıyla devam ediyor. Hafta boyunca yürüyüş, koşu ve bisiklet kullanımının teşvik edildiği etkinlikler kapsamında Gençlik Parkı’nda “Yeşil Hareket ve Sağlık” koşusu gerçekleştirildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle Lüleburgazlı koşu gruplarından temsilcilerin katıldığı koşuda Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de yer aldı.

Bin 200 metre koştu

Üzerine temaya uygun yeşil renkli “Avrupa Hareketlilik Haftası” tişörtü giyen Başkan Gerenli, sporcularla birlikte bin 200 metre koştu. Gençlik Parkı’ndaki koşu pistinde gerçekleşen etkinlikte hareketin sağlık için önemine vurgu yapılarak farkındalık oluşturuldu.

Başkandan sağlık vurgusu 

Koşu öncesi açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Murat Gerenli “Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde Lüleburgaz Gençlik Parkı’nda Lüleburgazlı koşu gruplarıyla beraber herkes için sıfır emisyonlu hareketlilik için yürümeye ve koşmaya başlıyoruz. Sağlık için geleceğimiz için hepinizi spor yapmaya, koşmaya ve bisiklet kullanmaya davet ediyorum” diyerek hareketliliğin sağlık için önemine vurgu yaptı. 

Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 27 Nisan 2024, 06:57 tarihinde yazdırılmıştır.