Lüleburgaz BİLSEM, ilk 79 takım arasında

Lüleburgaz TSO Bilim ve Sanat Merkezi(BİLSEM) takımının katıldığı TÜBİTAK tarafından ilk kez liseler arasında düzenlenen Döner Kanat ve Sabit Kanat kategorilerinde Danışma ve Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilen uçuş videosu başarılı bulunarak ilk 79 takım arasında yer aldı.
Lüleburgaz BİLSEM, ilk 79 takım arasında  

TÜBİTAK tarafından Döner Kanat ve Sabit Kanat kategorilerinde bu yıl ilk kez 1. Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması düzenlendi. Yarışmanın başvuruları, 16 Şubat – 30 Nisan 2020 tarihleri arasında yapıldı. Lise öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya, birinci aşamada toplam 291 takımın başvurusu kabul edildi.

Danışma ve Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilen takımların uçuş videolarından arasında 79 takımın uçuş videosu arasından LTSO BİLSEM’in videosu da başarılı bulundu.

LTSO BİLSEM’in takımında okul öğrencilerinden Enes Köşeli ve Efe Tunca ile okul öğretmenlerinden Serkan Kahraman ile Bünyamin Uslu yer aldı.

Şuan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Gaziantep Alleben Göletinde düzenlenen yarışmada fikir ve projelerini beğeniye sunan takım, birincilik için yarışıyor. Yarışmada her kategoride birincilere 20.000 TL, ikincilere 15.000 TL ve üçüncülere 10.000 TL ödül verilecektir. Yine her iki kategoride 5.000 TL mansiyon ödülü ile 6.000 TL TUSAŞ Özel Ödülü verilecek.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 15:51 tarihinde yazdırılmıştır.