Lüleburgaz Belediye Meclisi’nden Başkan Gerenli’ ye Kent Ormanı yetkisi

Lüleburgaz Belediye Meclisi, eski hava radar arazisinin Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü’nden 20 yıl süreyle kiralanarak Lüleburgaz’a kent ormanı kazandırılması için Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’ ye oy birliğiyle yetki verdi.
Lüleburgaz Belediye Meclisi’nden   Başkan Gerenli’ ye Kent Ormanı yetkisi    

Yetki sonucunda başkan Gerenli Lüleburgaz’ın en büyük hayallerinden biri olan “Kent Ormanı’nı” hayata geçirmek için Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü ile protokol imzalayacak.

 Lüleburgaz “Kent Ormanı” hayaline bir adım daha yaklaştı. Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı 2’nci Olağan Oturumu’nda Plan ve Bütçe Komisyonu ile Komisyon Başkanlarından Oluşan Komisyonlarca hazırlanan rapora göre Hava Radar Mevzi Komutanlığı’nın 97 hektarlık eski arazisinin Lüleburgaz Belediyesi’nce kiralanması için başkan Gerenli’ye meclisten yetki verildi.

 20 yıl süreyle kiralanacak

 Mecliste alınan karar doğrultusunda Başkan Gerenli’ye Lüleburgaz Şehir Ormanı D Tipi Mesire Yeri’nin pazarlık usulü ile kiralanması işinin ihalesine katılma, ihale şartname bedelinin ve geçici teminat bedelinin yatırılması, ihale ile ilgili tüm iş ve işlemlerin yürütülmesi ve sözleşme imzalanması için oy birliğiyle yetki verildi.

 Kentin cazibe merkezi olacak

 Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak ve Lüleburgaz’ı Trakya’nın çekim merkezi yapmak için kolları sıvayan Lüleburgaz Belediyesi, 97 hektarlık söz konusu ormanlık araziyi kentin yeni cazibe alanı yapacak. İçerisinde birçok kesime hitap edecek çok sayıda aktivitenin yapılacağı Kent Ormanı’nda vatandaşlar yeşilin ve doğanın keyfini çıkaracak.

 Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

 

 

 

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 18 Nisan 2024, 08:32 tarihinde yazdırılmıştır.