Marmara Bölgesi Kalkınma Ajansları Edirne’de buluştu

Trakya Kalkınma Ajansı, Kalkınma Bankası tarafından verilen ‘Sektörel Performans Değerlendirmesi, Bölgesel Rekabet Edebilirlik Analizi ve Bölgesel Potansiyel Yatırım Alanlarının Belirlenmesi’ eğitimine ev sahipliği yaptı. Marmara Bölgesi’nde görev yapan Kalkınma Ajansları uzmanlarının katıldığı eğitimin organizasyonunu üstlenen TRAKYAKA, bölge Ajanslarını Edirne’de ağırladı.
Marmara Bölgesi Kalkınma Ajansları Edirne’de buluştu
Bölgesel kalkınmada kritik önem taşıyan sektörel performans değerlendirmesi, bölgesel rekabet edebilirlik analizi ve bölgesel potansiyel yatırım alanlarının belirlenmesi konularını içeren Kalkınma Bankası eğitimi 7-9 Ocak tarihleri arasında Edirne’de gerçekleşti. Trakya Kalkınma Ajansı’nın ev sahibi olarak katıldığı eğitime İstanbul ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansları ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı uzmanları iştirak etti.
İlk gün programında TRAKYAKA Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün ve Bebka Genel Sekreteri Dr. Mehmet Sait Cülfik’in de hazır bulunduğu eğitimde sektörel performans ve sektörel rekabet konuları ele alındı. Eğitimin ilk gününde uzmanlara ağırlıklı olarak performans ölçüm yöntemleri hakkında bilgiler verilirken ikinci gün programı ise endüstriler arası etkileşim, bölgesel rekabet ve bölgesel gelişmişlik konularına ayrıldı. Trakya Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofislerinin tam kadro olarak katıldıkları eğitimin son gününde ise bölgesel potansiyel yatırım alanlarının belirlenmesi konusu üzerinde duruldu. Eğitim, Ajans uzmanlarına katılım sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi. Ömer MUTLU
 
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 17:00 tarihinde yazdırılmıştır.