Küçük Altın 755 TL

Lüleburgaz Kuyumcular Odası Başkanı Şerif Arda, altın fiyatlarının pandemi sürecinin etkileri nedeniyle dünyada zirveye ulaştığını söyledi. Küçük altının fiyatı 755 TL’yi gördü.
Küçük Altın 755 TL  

Çeyrek ve gram altında görülmemiş fiyatlar

Altın fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Altın fiyatlarında yaşanan yükseliş piyasaları derinden etkilerken yatırımlık ve takı için altın almayı düşünen vatandaşları da korkutuyor. 4 Ağustos 2020 Salı günü 22 ayar bileziğin gramı 435 TL, Ata Lira 3100 TL, çeyrek altın 755 TL’den işlem gördü.

Altın fiyatlarının Covid-19 salgını nedeniyle yükselişinin hızlandığını belirten Lüleburgaz Kuyumcular Odası Başkanı Şerif Arda “ Altın fiyatları dünyada zirveye ulaştı. ONS bazında tarihi zirveyi geride bıraktık. İçinde bulunduğumuz pandemi süreci devam ettikçe altın talep görmeye ve fiyatları da artmaya devam edecektir. Eğer bu süreçte bir iyileşme yaşanırsa fiyatlar düşüşe geçebilir.” dedi.

Normalleşme sürecinde de arttı

Normalleşme sürecine girilmesine rağmen altın fiyatlarında beklenen düşüş gerçekleşmedi ve fiyatlar artmaya devam etti.

Talep küçük altın, gram ve yarım grama

Fiyatların yüksek olmasına rağmen altına talebin yoğun şekilde sürdüğünü belirten Şerif Arda; düğünlerin yavaş yavaş başladığını, düğünler için en çok küçük altın, gram altın ve yarım gram altının talep edildiğini ifade etti.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 16:16 tarihinde yazdırılmıştır.