Dere Mahallesi sakinleri kanalizasyon mağduru

Dere Mahallesi’nde bir apartmanın kanalizasyonun bağlanmaması nedeniyle apartmanda kullanılan suların yollara ve apartman önlerine dökülmesi mahalleliyi mağdur etti.
Dere Mahallesi sakinleri kanalizasyon mağduru  

Lüleburgaz Dere Mahallesi Hamam Sokak’ta bir inşaat şirketi tarafından yapılan inşaatın kanalizasyonu bağlanmadan yapılan daireler satıldı. Bu daireler de oturan vatandaşların kullandığı sular ise, yan apartmanın önünde birikerek yola akıyor.

Yaşanan olayın sağlıksız bir durum olduğundan endişe eden mahalleli durumdan şikayetini dilekçe ile dile getirdi. Fazlıoğlu Apartmanı sakinleri, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Lüleburgaz Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerine durumu bildirdi. Yaşanan sorunu gelip yerinde inceleyen ekiplerin yapabilecekleri bir şey olmadığını söylemesi üzerine mahalle sakinleri çaresiz kaldı.

10 hanenin bulunduğu apartmanın önünü sürekli kanalizasyon suyu bastığını belirten Adem Kanar, Taner Kılıç ve Bülent Çakır “ Burada gerçekten sağlıksız bir durum yaşanıyor. Bunu İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne, Belediye Zabıta ekiplerine bildirdik. Hiçbirinden olumlu yanıt alamadık. Bu şirket inşaatın kanalizasyonunu bağlamadan daireleri satmış. Buna ruhsat nasıl verilmiş anlamak mümkün değil” dediler.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 23:25 tarihinde yazdırılmıştır.