Vali Bilgin’den 15 Temmuz mesajı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olması nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Vali Bilgin’den 15 Temmuz mesajı  

Kırklareli Valisi Osman Bilgin mesajında şu ifadeleri kullandı; “15 Temmuz 2016’da Türkiye’nin bağımsızlığını, kalkınmasını, hak ve adaletin sesi olmasını hazmedemeyen FETÖ/PDY terör örgütü ve onu teşvik eden işbirlikçileri, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Türkiye Büyük Millet Meclisini, stratejik kurumlarımızı hedef alarak devletimizin yönetimini ele geçirmeye çalışmışlardır.  

Bu yüce milleti bölmek, parçalamak ve yıkmak isteyen iç ve dış mihraklara karşı Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda milletçe topyekûn verilen ve tarihe altın harflerle yazılan mücadelelerde olduğu gibi 15 Temmuz’da da verilen büyük mücadele Türk milletinin şanlı tarihindeki yerini almıştır.

 15 Temmuz, Milletimizin dirilişinin gerçekleştiği gündür. Kadını, erkeği, genci,  yaşlısıyla tek vücut olan kahraman milletimiz o gece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısı ile sokakları, meydanları doldurarak tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla canı pahasına karşı koymuş, günlerce meydanları boş bırakmayarak, demokrasimize sahip çıkmıştır.

Ordular hazırlayıp ordular yöneten, çöken bir imparatorluğun enkazı üzerinde devlet kuran, zalimlere karşı mazlumların sığınak ve sözcüsü olan Büyük Millet Meclisi aynı zamanda kahraman, aynı zamanda Gazi, aynı zamanda milli iradenin tecelli ettiği şeref ve onur mekânıdır. Bu millet; vatanı uğrunda şehadete yürüyen, gazi olan 15 Temmuz'un kahramanlarını asla unutmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz’da Türk Milleti’nin varlığına, istikbaline darbe vurmak isteyenlere karşı gövdesini siper ederek gösterdikleri kahramanlıkla adlarını tarihe yazdıran şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, gazilerimizi şükran ve minnetle anarken; vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkan aziz Milletimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 09:04 tarihinde yazdırılmıştır.