Korona bağışa engel değil

Türk Hava Kurumu Lüleburgaz Şubesi tarafından Ramazan ayında muhtarlıklar aracılığıyla dağıtılan fitre zarflarından 117 bin 700 TL fitre bağışı toplandı
Korona bağışa engel değil  

Türk Hava Kurumu Lüleburgaz Şubesi tarafından Ramazan ayında muhtarlıklar aracılığıyla dağıtılan fitre zarflarından 117 bin 700 TL fitre bağışı toplandı.

Türk Hava Kurumu(THK) Lüleburgaz Şubesi tarafından Ramazan ayında muhtarlıklar aracılığıyla dağıtılan 10 bin fitre zarfının toplanması tamamlandı. Lüleburgazlı vatandaşların THK’ya verdiği fitre zarflarından 117 bin 700 TL gelir elde edildi.

Koronaya rağmen 117 bin TL

Bu yıl korona virüs salgını nedeniyle okullara fitre zarfı dağıtılamamasına ve AVM’lerde stant kurulamamasına rağmen 117 bin 700 TL’lik bağış toplandı. Lüleburgazlı vatandaşlar, korona virüs sürecinde muhtarlıklar aracılığıyla bağışlarını THK Lüleburgaz Şubesine ulaştırdı. Virüs, bağışa engel olmadı.

Mahallelerden en çok bağış ise Yıldız Mahallesi ve  Kocasinan Mahallesi’nden toplanırken köylerden Sarıcaali Köyü ve Emirali köylerinden toplandı.

Orman söndürme ihalesi THK’da

Türk Hava Kurumu bu yıl ki orman söndürme ihalesini kazanarak ormanlarda çıkması muhtemel yangınları söndürme görevini üstlendi. Toplanan fitre bağışlarıyla ormanlarda çıkan yangınlar söndürülecek, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde eğitim gören şehit ve gazi çocuklarıyla ihtiyaç sahibi çocuklara burs verilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan THK Lüleburgaz Şube Saymanı Hasan Aktaş “Türk Hava Kurumu ailesine güvenerek fitrelerini bağışlayan vatandaşlarımıza teşekkür eder, bizlere olan güvenlerini boşa çıkarmamak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 13:55 tarihinde yazdırılmıştır.