Hakan Dedeoğlu, 2003’te söylemişti

Hükümet Trakya’da Ergene’yi temizlemek için çalışmalarını hızlandırdı. Hükümetin bugün yaptığı Derin Deşarj çalışmalarını ise Lüleburgazlı Aktivist Hakan Dedeoğlu, bundan 17 yıl önce yani 2003’te hükümete teklif etmişti.
Hakan Dedeoğlu, 2003’te söylemişti  

İşte 2003 yılında konu ile ilgili çıkan haber: 

“Trakya da " DERİN DEŞARJ'a nerelerden gelindi!.."

Türkiye Büyük Millet Meclisi
Genel Kurul Tutanağı
22. Dönem 1. Yasama Yılı
85. Birleşim 27 Mayıs 2003 Salı (Tutanak toplam 60 sayfadır.)

Konuyla ilgili stratejimizi belirleyerek, önce, bugüne kadar konuyla ilgili bilimsel çalışmalar yapmış kurum, kuruluş ve kişilerle görüşerek, bilgi sahibi olduk.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Osman İnci, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Emre Aysu, Çevre Etüt Dairesi Genel Müdürü Ertuğrul Alparman,

TEMA Vakfı Kırklareli sorumlusu Hakan Dedeoğlu, TEMA Vakfından Prof. Dr. Cemil Cangir, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Ziraat Fakültesinden öğretim görevlileri, Özel Çevre Koruma Kurumu Uzmanı Dr. Başak Taşeli Hanımefendi, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, bize, Komisyonumuza kadar gelerek çok önemli bilgiler aktardılar; bu konuya hâkim olmamızı sağladılar.

Çalışmalarımıza yapmış oldukları katkılar, takdire şayandır; kendilerine, yine huzurlarınızda teşekkür etmeyi, şahsım ve yöre insanım adına bir borç biliyorum.

Komisyonumuz, almış olduğu karar gereği, iklim şartlarının da uygun olmasıyla, Ergene havzasına giderek, sorunu bizzat yerinde de gözlemlemiştir. Ergene havzasına Komisyonumuzun ziyaretinin ilk günü, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesinde, konuyla ilgili özel ve kamu kesiminden birçok temsilcinin katıldığı kapsamlı ve verimli bir toplantı yapılmıştır.

Çevre gönüllüsü ve 30 yıldan fazladır Ergene havzasındaki kirlilikle yaptığı mücadeleyle tanınan Hakan Dedeoğlu, Büyükkarıştıran Islah OSB'nin "Derin Deşarj Projesi'nden" ayrılacağına yönelik iddialara karşı uyarıda bulundu. Dedeoğlu, derin deşarj projesinde bölgedeki fabrikaların atıklarının arıtılarak Marmara Denizi'ne boşaltılacağını ve Büyükkarıştıran'ın bu projeden ayrı düşünülemeyeceğini söyleyerek; "Bu projenin yüzde 70-80'inin bittiği görülüyor. Geç olmadan Büyükkarıştıran Islah OSB derin deşarja katılmalı" dedi.”

 

Ertan BAYER

 


http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 12:55 tarihinde yazdırılmıştır.