Çalışma saati kısıtlaması kaldırıldı

Covid-19 salgınında ülkemizde vaka sayısının azalması üzerine başlatılan normalleşme süreci kapsamında market, pazar yeri, berber, güzellik salonu ve kuaför salonları ve alışveriş merkezlerinin çalışma saati kısıtlaması kaldırıldı.
Çalışma saati kısıtlaması kaldırıldı  

Korona virüs salgını nedeniyle işletmeler, uzun süredir belirtilen çalışma saatleri kapsamında faaliyetlerini gösteriyordu. 1 Temmuz 2020 Çarşamba gününden itibaren normalleşme süreci kapsamında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıya istinaden bu işletmelerde uygulanan çalışma saati kısıtlaması kaldırıldı.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri üzerine alınan karara göre;  marketler 09.00-21.00 saatlerinde, pazar yeri ve satış yerleri en geç saat 19.00’a kadar, berber, güzellik salonu ve kuaförler 09.00-21.00 saatlerinde, alışveriş merkezleri ise 10.00-22.00 saatlerinde faaliyet verebilecek.

İşletmeler korona virüs salgınından önce çalıştığı saatlerde çalışmaya devam edecek ancak salgınla mücadelenin temel prensibi olan maske, temizlik ve en az 1 buçuk metrelik sosyal mesafe kuralına uyacak.

Haber Buğra KAYA Fotoğraf Arşiv

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 27 Nisan 2024, 01:59 tarihinde yazdırılmıştır.