2. ve 3.Lig ile BAL ligi oynanmayacak

Lüleburgazspor’un mücadele ettiği Spor Toto Bölgesel Amatör Lig(BAL) ile Kırklarelispor’un yer aldığı 2. Lig’in, TFF’nin aldığı karar doğrultusunda oynanmamasına karar verildi.
2. ve 3.Lig ile BAL ligi oynanmayacak  

Covid-19 salgını nedeniyle ülkemizde ligler tatil edilmişti. Ülkemizde vaka sayılarında düşüş yaşanması doğrultusunda başlatılan normalleşme süreci kapsamında Süper Lig ve 1. Lig, 12 Haziran’da kaldığı yerden devam etmişti. Alınan karara göre 2. ve 3.Liglerinde 18 Temmuz tarihinde kaldığı yerden devam etmesi beklenirken Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) 30 Haziran tarihli toplantısında 2.-3. Ligler ile Bölgesel Amatör Liglerin oynanmamasına karar verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği yönetimi, Riva tesislerinde TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Başkan Vekili Mehmet Baykan, Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Hamit Altıntop ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can, yönetim kurulu üyeleri ve kulüp başkanlarının katılımı ile toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda kulüpler, liglerin oynanmamasını talep ederken, nasıl tescil edileceğini TFF Yönetim Kurulu'na bıraktı.

Kulüp temsilcilerinin talebi üzerine TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig, ayrıca Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'lerinin oynanmamasına karar verildi.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada; liglerin tescil formatı ile ilgili kararın önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtilerek “Kararın kulüplerimiz ve Türk futbolu için hayırlı olmasını dileriz.” denildi.

Haber Buğra KAYA Fotoğraf TFF

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 18 Nisan 2024, 03:35 tarihinde yazdırılmıştır.