Mahir Altan anıldı

Gazetemiz kurucusu Mahir Altan ölümünün 18’inci yıldönümünde mezarı başında saygı ve özlemle anıldı.
Mahir Altan anıldı  

Gazetemiz imtiyaz sahibi Murat Mahir Altan’ın da babası olan Mahir Altan’ı mezarı başında anan gazetemiz çalışanları ve Lüleburgaz esnafı “57 yılı devirmiş çınar olan Hürfikir Gazetesi’ni Lüleburgaz’a ve bölgemize kazandıran merhum Mahir Altan’ı rahmetle anıyoruz.” Dediler.

 

Mahir Altan kimdir?

 

1928 yılında Adana’nın Kozan ilçesi’ nde doğdu. İlk ve ortaokulu Kozanda’ da, lise eğitimini Adana Lisesi’nde tamamladı.

Lise eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi. Burada okulun öğrenci gazetesini çıkararak, ilk gazetecilik deneyimini yaşadı.

İki yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ nde okuduktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine geçti. Aynı yıllarda ilköğretim okullarında öğretmenlik yaptı.

Ülke genelinde imkansızlıklar nedeniyle Hukuk eğitimini bir yıl kalmasına rağmen tamamlayamadı. 1958 yılında asteğmen olarak Lüleburgaz’ a askerlik görevini yapmak üzere atandı.

Lüleburgaz’ da görev yaptığı yıllarda evlenerek Lüleburgaz’ a yerleşti. 4 Temmuz 1962 yılındı Hürfikir Gazetesi’ni kurdu.

22 Haziran 2002 tarihinde vefat eden merhum Mahir Altan, çok sayıda ödül aldı. 1962 yılında, kurmuş olduğu Hürfikir Gazetesi, 1994 yılında Türkiye çapında yılın yerel gazetesi ödülüne layık görüldü. Merhum Mahir Altan 3 çocuk babası idi, kurmuş olduğu gazete halen oğlu Murat Mahir Altan tarafından yönetiliyor.

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 14:36 tarihinde yazdırılmıştır.