Yarın en uzun gündüz

Yarın 21 Haziran. Ülkemizin de bulunduğu Kuzey Yarım Küre’de yaz mevsimi başlarken Güney Yarım Küre’de Kış Mevsimi başlayacak.
Yarın en uzun gündüz  

Kuzey Yarım Küre’de yarın en uzun gündüz, en kısa gece yaşanacak. Yarından sonra gündüzler kısalmaya geceler ise uzamaya başlayacak. Güney Yarım Küre’de ise bunun tam tersi olacak.

Dünyanın arama motoru devi Google, 21 Haziran yaz gündönümüne özel hazırladığı Doodle ile milyonlarca kullanıcısına sürpriz yaptı.

 Doodle'ı gören pek çok kişi 21 Haziran yaz gündönümünü araştırmaya başladı. İşte 21 Haziran ile ilgili merak edilenler...

21 HAZİRAN YAZ GÜNDÖNÜMÜ NEDİR?

21 Haziran yaz gündönümü, dünyanın kuzey ve güney olmak üzere iki yarım küresini etkileyen önemli bir coğrafi olaydır. Bu tarihte kuzey yarımküre en uzun gündüzü yaşarken, güney yarımkürede ise en uzun gece meydana gelir. 21 Haziran ile birlikte kuzey yarımkürede günler kısalmaya, güney yarımkürede ise uzamaya başlar.

21 Haziran'da kuzey yarımküre yaz mevsimine merhaba derken, güney yarımkürede kış mevsimi başlar. Ancak bazı ülkelerde ise yazın veya kışın tam ortası kabul edilir.

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 11:20 tarihinde yazdırılmıştır.