Meclis üyesi Aydın’dan gassal önerisi

AK Partili Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın, Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin 16 Haziran tarihli toplantısında Lüleburgaz Belediyesi’nin defin işlemlerini ücretsiz yapmasına karşılık gassal hizmetini neden vermediğini sordu.
Meclis üyesi Aydın’dan gassal önerisi  

Toplantının ardından söz alan Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın “Lüleburgaz Belediyesi, Ekim 2018 tarihinden itibaren defin işlemlerini ücretsiz yapıyor. Fakat yaptığımız araştırmalarda verilen hizmette bir eksiklikle karşılaştık. Ülkemizin neredeyse tüm belediyelerinde verilen gassal hizmetinin Lüleburgaz Belediyesi tarafından verilmediğini tespit ettik. Cenaze ile ilgili başvurudan defne kadar tüm işlemler belediyeye aittir. Lüleburgaz’da iki bay iki bayan gassal görevlendirilmesini talep ediyoruz.” dedi.

Başkan Gerenli bu talebe “ Göreve geldiğimde bende bunu çok düşünmüştüm ancak belediyemizin norm kadrolarına baktığımda bir belediye imamı ve gassal için elimizde kadronun olmadığını gördüm.  Gerekirse bakanlıktan bununla ilgili talepte bulunuruz. Yitirdiğimiz canlarımıza değer veriyoruz” diye konuştu.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 13:19 tarihinde yazdırılmıştır.