Lüleburgaz Venedik gibi

Lüleburgaz’da alt yapı sıkıntısını Lüleburgaz’da ne kadar fazla olduğu önceki gün akşam saatlerinde yağan yağmurla bir kez daha ortaya çıktı.
Lüleburgaz Venedik gibi  

Lüleburgaz’da başlıca Yılmaz Mahallesi, Yıldırım Mahallesi, Dere Mahallesi, Özerler Mahallesi, Kurtuluş Mahallesi, Özerler Mahallesi, Çeşme Meydanı, Eski Edirne Caddesi gibi bölgeler sular altında kalırken görüntüler İtalya’da  içinden deniz  geçen  Venedik şehrini  aratmadı.

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin Lüleburgaz’da gereksiz yere çok fazla para harcadığını ancak alt yapı sorununu çözmediğini belirten vatandaşlar; “Lüleburgaz’da en  son alt yapı çalışmasını 1990 yılında Ahmet Sezal Özbek yapmıştı. Ondan sonra göreve gelen Çetin Çelmez ve Emin Halebak sadece Ahmet Sezal Özbek döneminde yapılan alt yapıyı tamir etti. . Boruları tamir etti.  4 Mayıs 2018 tarihinde de büyük umutlarla seçtiğimiz Dr. Murat Gerenli hemen yollara başlarken Lüleburgaz’a daha büyük giderler yapmadı. Lüleburgaz’ın merkez nüfusu 120 bini geçti. Lüleburgaz’ın mevcut altyapısı 50 bin nüfusu göre planlı. Ne kadar akademi yapılırsa yapılsın her yağmurda Lüleburgaz’ı su basar. Lüleburgaz’a akademiden önce en az 150 bin nüfusu kaldırabilecek bir alt yapı lazım. Aksi halde şehrimiz bu sıkıntıyı çekmeye devam eder” dediler.

 

Murat Mahir ALTAN  

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 00:27 tarihinde yazdırılmıştır.