İHALELER MERCEK ALTINDA! “6 AYDIR EVRAK BEKLİYORUM”

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin 11 Haziran 2020 Perşembe günü yapmış olduğu 2020 yılı Haziran Ayı Belediye Meclisi 1. Olağan Meclis Toplantısı’nda AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi Sedat Demir ile Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli arasında geçen diyalog Lüleburgaz Kamuoyu gündemine oturdu.
İHALELER MERCEK ALTINDA!  “6 AYDIR EVRAK BEKLİYORUM”  

Lüleburgaz Belediyesi Denetim Komisyonu’nda görev yapan AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi Sedat Demir söz alarak; “Lüleburgaz Belediyesi’nin yapmış olduğu ihalelerle ilgili olarak vatandaşlardan şikayet var. Ben de Lüleburgaz Belediyesi Denetim Komisyonu Üyesi ve Belediye Meclis Üyesi olarak İhale Evrakları’nı talep ettim. Yaklaşık 6 aydan beri bana gelen evrak yok” dedi.

 

Sedat Demir’in sorusunu önce Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Erol Özgür cevapladı. Erol Özgür verdiği cevapta “Yasal olarak verilebilecek evraklar var, verilemeyecek evraklar var. Biz kendisine yazılı olarak bildirdik” dedi.

 

Tekrar söz alan Sedat Demir; “Ben sizden ihale ile ilgili evrakları talep ettim Şirketlerin özel bilgilerini içeren evrakları değil” dedi.

 

Sedat Demir daha sonra Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’ye hitaben; “Sayın Başkanım sizin seçim beyannamenizde şeffaflık vardı. Ben size bunu söyledim Çözüleceğini söylediniz. Siz daha sonra gidip ya evrakları vermeyin diyorsunuz. Ya da sizden habersiz iş yapılıyor. Bunu anlayamadım.  6 aydan beri evrak bekliyorum. Bu evrakları Bilgi Edinme Kanunu kapsamında  bir vatandaş da edinebilmeli. . Ancak ben hem Belediye Meclis Üyesiyim hem de Denetim Komisyonu üyesiyim.” Dedi.

 

 

AK Parti’li Sedat Demir’in sözlerini sık sık kesmeye çalışan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli verdiği cevap da “Ben İhale Komisyonu’nda değilim. Kim görevli onu da bilmem. Konu hakkında bilgi aldıktan sonra eğer yasal hakkınız ise bunu çözeriz” dedi.

 

Toplantı da AK Parti’li Ömer Aydın, Lüleburgaz’da ki sivrisinek sorununun çözülmesi gerektiğini söylerken Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz’da Sivrisinek sorunu olmadığını söyledi.

 

Murat Mahir ALTAN

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 20:09 tarihinde yazdırılmıştır.