Lüleburgaz BİLSEM, TUBİTAK yarışmasına kabul edildi

Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası(LTSO) Bilim ve Sanat Merkezi(BİL-SEM), TUBİTAK Liseler Arası İnsansız Hava Araçları(İHA) yarışmasına kabul edildi.
Lüleburgaz BİLSEM, TUBİTAK yarışmasına kabul edildi  

TÜBİTAK tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Döner Kanat ve Sabit Kanat kategorilerinde Liseler Arası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması başvuruları, 16 Şubat-30 Nisan tarihlerinde yapıldı. Binlerce öğrencinin takımlarıyla başvurduğu yarışmanın ön incelemesi tamamlanarak 289 takım kabul edildi. Lüleburgaz BİLSEM takımı da başvurusu kabul edilen 289 takım arasında yer aldı.

Lüleburgaz TSO BİLSEM takımının da yer aldığı başvurusu kabul edilen takımlar,Tasarım Raporu ve Uçuş Videolarını başvuru sistemine yükleyecek. Tasarım Raporu değerlendirmesine göre takımlara 6bin TL İHA Geliştirme Desteği ve Uçuş Videosu değerlendirmesine göre ise 4 bin TL Katılım Desteği sağlanacak.

Başvurusunda başarılı olan takımlar, 16-20 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep AllebenGöleti’nde gerçekleştirilmesi planlanan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne katılmaya hak kazanacak. Yarışmada kategorilerinde birinci olanlara 20 bin TL, ikinci olanlara 15 bin TL ve üçüncü olanlara 10 bin TL ödül verilecek. Ayrıca her bir kategorideTUSAŞ Özel Ödülü olarak 6 bin TL verilecek.

Lüleburgaz BİLSEM’in kabul edildiği Liseler Arası İnsansız Hava Araçları(İHA) yarışmasında danışmanlığını Lüleburgaz BİLSEM’in kurum müdürü Bünyamin Uslu ve Öğretmeni Serkan Kahraman’ın yaptığı projede Efe Tunca ve Enes Köşeli yarışacak.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 27 Nisan 2024, 06:23 tarihinde yazdırılmıştır.