DANONE İŞÇİLERİ TARİH YAZDI

Lüleburgaz’da buluna DANONE Fabrikası’nda çalışan DANONE İşçileri CORONAVİRÜS COVİT 19 sürecinde Lüleburgaz içerisinde bulunan ihtiyaç sahiplerine ekmeklerini ve sütlerini paylaşıp yardım ederek tarih yazdılar.
DANONE İŞÇİLERİ TARİH YAZDI  

Lüleburgaz çevresinde bulunan fabrikalarında ödedikleri ortalama maaşlarından altında bir maaş alan ve sendikalaşma sürecini daha tamamlamamış olan Danone İşçileri’nin bu dayanışması taraflı tarafsız herkesin taktirini topladı.

 

DANONE işçileri, işverenin kendilerine verdiği yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine dağıttılar, bunu öğrenen fabrika yönetimi işçileri desteklemek için onlara bir kez daha yardım kolileri dağıttı, onlar bir kez daha bu yardım kolilerini ihtiyaç sahiplerine dağıttılar.

 

 Kendi aralarında yardım fonu oluşturup, ihtiyaç sahiplerini tek-tek tespit ederek yardım ulaştıran DANONE işçileri, “Askıda Ekmek”  kampanyasına katıldılar, sonra sadece ekmek yetmez diyerek, her gün askıda bir ekmek ve bir süt kampanyası başlattılar.

 

Yaptıkları yardımlar için kaynakları sadece kendi maaşları olan DANONE işçileri, bugüne kadar hiç durmadılar ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilediler ve sergilemeye devam ediyorlar.

 

Bilindiği gibi DANONE işçileri sosyal medyadan; “Bir ekmek, bir süt” kampanyası ile ilgili; “Dünyanın ve ülkemizin de içinde bulunduğu bu kötü durumda. İhtiyacı olanlara Bu günden itibaren askıda ekmek uygulaması yapan fırınlar ekmek ve ekmeğin yanı sıra 1 litre süt koyarak ihtiyaç olan kişilere ulaştırmak için çaba sarf etmeye başladık . iyilik suya atılan halkalar misali yayılır. Önce iyilik yapanı mutlu eder. Sonra iyiliğe muhatap olanı, sonra iyiliğe şahit olanı ve sonra bundan haberdar olanı ve halka büyüyerek gider.” Sözleri ile yardım kampanyası başlatmışlardı.

 

Bu yardım kampanyasını gören vatandaşlarda;”Keşke ülkemizin tamamı DANONE işçileri gibi duyarlı olsa. DANONE işçileri bu kampanya ile bizlere 20-25 yıl önceki halkın duyarlı olduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne geri götürdü” dediler.

 

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 19:41 tarihinde yazdırılmıştır.