Mezarlıklarda çiçek dağıtıldı

Lüleburgaz Belediyesi tarafından Ramazan bayramına sayılı günler kala mezarlıklar temizlendi. Korona virüs salgını nedeniyle alınan sokağa çıkma yasağı öncesinde ekipler tarafından mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlar için çiçek dağıtımı yapıldı.
Mezarlıklarda çiçek dağıtıldı  

Lüleburgaz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde Ramazan bayramına kısa bir süre kalması nedeniyle Eski Şehir Mezarlığı ve Yeni Mezarlık’ta temizlik çalışmaları yapılmıştı.

Lüleburgaz Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında arife gününden başlayarak Ramazan bayramını kapsayan sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı mezarlık ziyaretlerini erken gerçekleştirecek vatandaşlara 21 Mayıs 2020 Perşembe günü mezarlıklarda çiçek dağıtıldı.

Mezarlıklarda belirli zaman aralıklarında temizlik ve bakım çalışmaları yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Murat Gerenli “Mezarlıklarda belirli zaman aralıklarla rutin temizlik ve bakım çalışmaları yapıyoruz. Mezarlıklarda kurumuş otlar temizlendi, ağaçların ve yolların badanaları yeniden yapıldı. Kabristanlar arasındaki bozuk yollar ve çeşmeler de onarıldı. Salgın nedeniyle sokağa çıkma yasağı olacağından çalışmalarımızı erken tamamladık. Mezarlıkları ziyarete den vatandaşlarımıza çiçek dağıtımını da gerçekleştirdik” diye konuştu.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 19:28 tarihinde yazdırılmıştır.