Bayramda marketler kapalı, fırınlar açık

Korona virüs tedbirleri kapsamında Ramazan bayramı öncesinden itibaren geçerli olan 4 günlük sokağa çıkma yasağının detayları belli oldu. Lüleburgaz’da market, manav, bakkal, kuruyemiş ve kasaplar bayramda kapalı olacak.
Bayramda marketler kapalı, fırınlar açık  

Lüleburgaz’da 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilen arife günü ile Ramazan bayramı öncesinde 21 ve 22 Mayıs 2020 tarihlerinde market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler faaliyetlerini saat 23.00’a kadar sürdürebilecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasının başlayacağı arife günü olan 23 Mayıs 2020 Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatlerinde hizmet verebilecek.

Şehrimizde faaliyet gösteren bu işletmeler, Ramazan bayramı boyunca 24-25-26 Mayıs 2020 tarihlerinde kapalı olacak.

Ekmek üretiminin yapıldığı fırın veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı ve satıldığı iş yerleri açık olacak. Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilecek. Vatandaşlar evlerinin yakınında bulunan ekmek satışı yapılan iş yerlerine gidebilecek. Fırın veya ekmek satışı yapan iş yeri bulunmayan bölgelere ise ekmek üretimi yapan işletmeler tarafından dağıtım araçlarıyla ekmek dağıtılacak.

Yine bu günlerde tatlı satışı yapan iş yerleri sadece eve servis şeklinde satış yapabilecek.

Bayramın birinci günü şehit kabirleri, birinci derece yakınları tarafından ziyaret edilebilecek.

Buğra KAYA

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 19:55 tarihinde yazdırılmıştır.