Lüleburgaz’da bağımsızlık ateşi yakıldı

Lüleburgaz’da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında her yıl yakılan "bağımsızlık ateşi", bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri alınarak yakıldı.
Lüleburgaz’da bağımsızlık ateşi yakıldı  

Lüleburgaz Belediyesi tarafından 18 Mayıs 2020 Pazartesi günün akşamı saat 21.00’de  düzenlenen yürüyüşe, Kovid-19 tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda katılım oldu.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, belediye başkan yardımcıları ve daire müdürlerinin yer aldığı ekip, Lüleburgaz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünden Edirne Bayırı mevkisine doğru yürüdü. 

Lüleburgaz Belediyesi Başkanı Murat Gerenli, burada yaptığı konuşmada, bağımsızlık ateşinin yandığı 19 Mayıs'ın 101'inci yılını kutlamaktan mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Toplum sağlığı açısından son derece önemli olan fiziksel mesafe ve maske takma gibi kısıtlamalar uyguladıklarını ifade eden Gerenli, "Diğer taraftan da birlik ve beraberliğimizi sağlayan, bizi biz yapan ulusal bayramlarımızı da coşkuyla kutluyoruz. Lüleburgaz halkı olarak ulusal kurtuluş mücadelemizin başlangıcını kutlamaktan mutluyuz. Bağımsızlık ateşi Lüleburgaz'da ve yurdumuzda sonsuza dek yanacak." dedi.  

Konuşmaların ardından Edirne’de bayırında saat 22.00’de temsili olarak "bağımsızlık ateşi"  yakıldı.

Ertan BAYER

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Nisan 2024, 10:10 tarihinde yazdırılmıştır.