Bu bayramda ekin, öbür bayramda yiyin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mayıs 2020 tarihinde yaptığı açıklamada Arife Günü dahil Ramazan Bayramı’nın 3 günü boyunca 81 ilde sokağa çıkma yasağı ilan etti.
Bu bayramda ekin, öbür bayramda yiyin  

Sokağa çıkma yasağını duyan ve köylerde de bahçesi olan vatandaşlar hemen köylerine koştu.

 

21 Mart 2020 tarihinden beri evlerinde olan ve yasağa takılan 65 yaş üstü vatandaşlardan köylerine gidenler yasaktan fazla etkilenmedi. Bunun  nedeni ise köylerde oturan ve yasağa takılan vatandaşların toprakla uğraşmasıydı.

 

Yasaklara şehirlerde takılan ancak köylerde evleri olanlar da izin günlerinde kendilerini köye attı.

 

 Lüleburgaz Kocasinan Mahallesi Lüleci Sokak üzerinde hizmet veren işletmeciliğini İsmail Aldanmaz ve Ceyhan Çelik de  Optima Yem’de de fide ve tohum satışı başladı.

 

Vatandaşların Arife Günü ve Bayram da gerçekleştirilecek olan sokağa çıkma yasağında tohum ekerek zaman geçirecekleri belirten  İsmail Aldanmaz ve Ceyhan Çelik gazetemize yaptığı açıklamada; “Optima Yem olarak bölgemizde ekimi gerçekleştirilen Domates, Biber, Salatalık, Çeri Domates, Kabak, Çilek, Patates,  Marul Maydonoz, Patlıcan, Fasulye, Mısır, Soğan, Sarımsak,  Havuç, Turp, Enginar, Brokoli, Tatlı Mısır, Karpuz, Kavun gibi sebze ve meyvelerin tohum ve fideleri satılmaya başlandı. Haziran Ayının 10’una kadar satış işlemi devam edecek. Lüleburgaz’la birlikte Babaeski Gazi Kemal Mahallesi’nde, İnece’de ise belediye dükkanları sırasında satış yerimiz var.  Vatandaşlarımız için bugünlerde en iyi yapılacak iş toprakla uğraşmak ve tohum ekmektir. Toprakla uğraşan sağlıklı olur. Herkese sağlıklı günler dileriz. Sokağa çıkma yasağı olan bu bayramda ekin. Öbürkü bayramda yiyin” dediler.

 

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 13:51 tarihinde yazdırılmıştır.