Bahçeşehir Koleji’nde online sınav dönemi

Uzaktan eğitim sürecinde Metodbox sistemiyle fark yaratan Bahçeşehir Koleji, eş zamanlı olarak online sınav ve ölçme değerlendirme sistemi uyguluyor.
Bahçeşehir Koleji’nde online sınav dönemi  

Uzaktan eğitim sürecinin başından itibaren Bahçeşehir Kolejinin online sınavlarına 160 bini aşkın öğrenci katılırken Bahçeşehir Koleji, Türkiye’nin ilk lise kabul modeli Apply Fentek’le ülke genelinde bulunan Fen ve Teknoloji Lisesi’nde eğitim görmek isteyen adaylar için eş zamanlı online kabul sınavıyla da bir ilki gerçekleştirdi.

9 Mayıs’ta düzenlenen sınava 18 bin Fen ve Teknoloji Lisesi adayı online olarak katıldı. Sınav, Türkiye genelinde bu çapta gerçekleştirilen ilk ve tek online kabul sınavı olma özelliğini taşıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Genel Müdür Özlem Dağ, sınav hazırlıklarına eğitim öğretim yılının başında düzenledikleri programa sadık kalarak uzaktan eğitim sürecinde de kesintisiz devam ettiklerini söyledi. Özlem Dağ sözlerine şöyle devam etti: “2 yıldan bu yana akademik hedef belirleme konusunda destek olarak kullandığımız Yapay Zekâ Tabanlı Dijital Öğrenme Platformu’muz Metodbox bu süreçte de öğrencilerimize büyük katkıda bulunuyor. Bunun yanında online eş zamanlı sınavlarımızı periyodik olarak gerçekleştiriyoruz. 9 Mayıs’ta hem öğrencimiz olan hem de olmayan 18.000 öğrenci Apply Fentek sınavına girdi. Uzaktan eğitim sürecinde online sınavlar konusunda kapsamlı bir altyapıya sahip olmamızın avantajını yaşıyoruz. ”

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 15:35 tarihinde yazdırılmıştır.