LYFA kaderine terk edildi

Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi (LYFA) yaklaşık 12 yıl önce Lüleburgaz’da hizmet girmiş, Türkiye genelinde ünlü spor adamlarından da tam not almıştı.
LYFA kaderine terk edildi  

Lüleburgaz Belediyesi ile Türkiye’nin bir çok yerinden gelen futbol, basketbol, bisiklet gibi sporlarla ilgilenen kulüpler kamplarını Lüleburgaz’da yapıyorlardı.

 

2020 yılının Mart ayında CORONAVİRÜS COVİT 19 salgını nedeniyle dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi Lüleburgaz’da da spor kulüplerinin ve tesislerin kapılarına kilit vuruldu.

 

Lüleburgaz Belediyesi’ne bağlı LYFA’da kapısına kilit vurulan tesislerden bir oldu. Ancak Türkiye genelinde ki kulüpler ve belediyeler tesislerin kapılarına kilit vursalar da bakımlarını ve temizliklerini ihmal etmedi.

 

Lüleburgaz Belediyesi ise kapısına kilit vurduğu LYFA’yı adeta unuttu. LYFA’nın halini görev vatandaşlar bu durumun kabul edilemez olduğunu ve milyonlarca TL’lik yatırımın boşa gittiğini belirten Lüleburgaz Belediyesi’nin kendi tesislerine bakmayarak kendi kurumunu zarara uğrattığını söyledi.

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin tüm tesislerini elden geçirerek bir an önce bakıma sokmasının gerektiğini belirten vatandaşlar; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladığımız bir günde özellikle gençlerin spor yaptığı bir tesisin böyle atıl bırakılması iyi olmadı. Lüleburgaz Belediyesi çok kötü yönetiliyor. Bu özellikle CORONAVİRÜS günlerinde daha da fazla ortaya çıktı. Bu kötü yönetimin bir an önce son bulması gerekiyor” dediler.

 

Murat Mahir ALTAN

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 16 Nisan 2024, 11:06 tarihinde yazdırılmıştır.