Pazarcı esnafının tuvalet isyanı

2008 yılından beri Lüleburgaz halkına hizmet veren Hürriyet Mahallesi Pazar Yeri’nin tuvaletleri, 12 yıl sonra ücretli oldu.
Pazarcı esnafının tuvalet isyanı  

Lüleburgaz Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Pazar Yeri ve Semt Merkezi’nin tuvaletleri, Lüleburgaz Belediyesi tarafından yapılan tadilatın ardından turnike konularak ücretli hale getirildi. Pazartesi sabahı tezgahlarını açmak için pazar yerine gelen pazarcı esnafı, durumun farkına varınca isyan etti. Kendilerine durumun haber verilmediğini belirten pazarcı esnafı, tuvaletlerde tadilat yapılmasını olumlu karşıladıklarını ancak turnikelerin kendilerini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Lüleburgaz Belediyesi’nin ihaleyle işletmeye açtığı tuvaletleri Hüseyin Kuşçu işletiyor. Kuşçu’nun tadilatını yaptırarak hizmete açtığı ve birçok vatandaşın kullandığı tuvaletlerden dolayı Lüleburgaz Belediyesi eleştirilerin odağı oldu.

Konuyla ilgili olarak pazarcı esnafının şikayetini dile getiren Lüleburgaz Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdullah Koç, belediyenin kendilerine durumu haber vermeden tuvalet ihalesi açtığını ve pazarcı esnafının bir sabah turnikeyle karşılaştığını söyledi.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 06:55 tarihinde yazdırılmıştır.