SU İNDİRİMİ YALAN OLDU

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına CORONAVİRÜS COVİT 19 salgını tüm dünya da ülkemizde insanları ekonomik olarak zor durumda bıraktı.
SU İNDİRİMİ YALAN OLDU  

Ülkemizde de mevcut hükümetin yaptığı desteklerin yanı sıra  belediyelerin yaptıkları destekler de CORONAVİRÜS’lü günlerde vatandaşlara nefes aldı.

 

Türkiye geneli CHP’li İstanbul, Ankara, İzmir Büyükşehir Belediyeleri’nin yapmış oldukları destekler, Trakya’da CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Edirne Belediyesi, Süloğlu Belediyesi ve AK Parti’li Havsa Belediyesi,  Kırklareli genelinde de CHP’li Ahmetbey, Büyükkarıştıran,  ve Kaynarca Belediyeleri’nin CORONAVİRÜS’le mücadelesi akıllara kazındı.

 

Lüleburgaz Belediyesi ise CORONAVİRÜS’le mücadelede sınıfta kaldı.

 

CORONAVİRÜS nedeniyle Kaynarca Belediyesi ve Ahmetbey Belediyesi 4’er aylık Büyükkarıştıran Belediyesi yıl sonuna kadar su indirimi yaparken Lüleburgaz Belediyesi yalnızca 2 aylık su indirimi yaptı. Ancak yapılan indirim de tam manası ile hayal kırıklığı oldu.

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin Nisan ve Mayıs ayı için yapmış olduğu su indirimlerinde sıfır su tüketimi yapan abonelere bile 23,50 TL fatura geldi.  11,40 TL’lik su tüketen abonelere 40 TL fatura geldi. Bir başka işyeri abonesine ise CORONAVİRÜS’ten dolayı kapalı olmasına rağmen ve faturada “FATURA OKUNAMADI” yazmasına rağmen 23,50 TL su faturası geldi. Bu abonenin su saati aradan 14 gün geçtikten sonra bir daha okundu ve 23,50 TL bir fatura daha kesildi.

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin CORONAVİRÜS sürecinde sadece iki aylık su indirimi yaptığı onu da beceremediğini belirten vatandaşlar; “Lüleburgaz Belediyesi su indirimini beceremedi. Sıfır su tüketimine bile 23,50 TL su faturası geliyor.  Faturalarda sözde indirim yapıldı. Ama indirim mi yapıldı bindirim mi yapıldı ? Anlayamadık. Lüleburgaz Belediyesi “Etrafta ki her belediye su indirimi yaptı. Bari bende yapayım ayıp olmasın” düşüncesi ile indirim yaptığını da burada belli etti” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

Murat Mahir ALTAN

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 07:34 tarihinde yazdırılmıştır.