CHP İl Başkanı Alaaddin Güncer’den 19 Mayıs kutlama mesajı

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olması dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak Atatürk’ün gençlere armağan ettiği bayramımızın 101.yılını kutladı.
CHP İl Başkanı Alaaddin Güncer’den 19 Mayıs kutlama mesajı  

Mesajında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yalnızca Türk milletinin değil ezilen tüm halkların umudu olduğunu belirten İl Başkanı Alaaddin Güncer “  Bayram olarak kutlama gurunu yaşadığımız 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecindeki ilk ve en önemli adımlardan bir tanesidir. Cumhuriyetimizin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurtuluş mücadelesini anlattığı Nutuk’ta, “1919 senesinin Mayıs ayının 19’uncu günü Samsun’a çıktım…” ifadeleriyle 19 Mayıs tarihini milli mücadelenin ilk adımı olarak nitelendirmiştir.

19 Mayıs 1919 tarihinden üç yıl öncesine kadar Çanakkale’de geçit vermediğimiz emperyalist güçler, İstanbul hükümetinin teslimiyetçi politikaları sonucunda ülkemizi içeriden ve dışarıdan kuşatma altına almıştır. Vatan toprağını savunmak için işgalcilere karşı direnişe geçen yurtseverler, birer kıvılcım olarak Anadolu’daki direniş umudunu günden güne büyütmüştür. Anadolu’nun örgütlenmesi ve milli bir mücadelenin başlamasına ihtiyaç duyulduğu anda ise Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale’de olduğu gibi Türk milletinin kaderini değiştirmek için Samsun’a ayak basmıştır.

16 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile İstanbul’dan bir heyetle Samsun’a doğru yola çıkan Mustafa Kemal ve arkadaşları yalnızca Türk milletinin değil ezilen tüm halkların umudu olmuştur.

Mustafa Kemal’in azim ve kararlılığı sayesinde “Geldikleri gibi giderler” dediği işgal güçleri geldikleri gibi gitmiş ve milli mücadelemizin sonunda, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti doğmuştur.

Bu yıl 101. yılını onurla yaşadığımız, gururla kutladığımız Atatürk’ün Samsun’a çıkışının yıldönümünde gençlere tavsiyem şudur: “Cumhuriyet sizlere emanet edilmiştir. Onu korumak ve yükseltmek sizlerin en önemli vazifesidir. Mustafa Kemal Atatürk’ü okuyun, okutun ve anlatın. Tüm zorluklara karşın milletine güvenen bir insanın azmine, mücadelesine ve inancına tanıklık edin.”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun.” diye konuştu.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 05:56 tarihinde yazdırılmıştır.