Dünya Çiftçiler Günü törenle kutlandı

Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanlığı tarafından 14 Mayıs 2020 Perşembe günü saat 10.00’da Dünya Çiftçiler Günü olması dolayısıyla çelenk töreni düzenlendi.
Dünya Çiftçiler Günü törenle kutlandı  

Tören Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlik, Covid-19 salgını nedeniyle 6 kişinin katılımıyla yapıldı. Etkinlikte Ziraat Odası üyeleri aralarını açarak sosyal mesafe kuralına uydu.

Tören Alanı’nda bulunan Atatürk heykeline çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı durulşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Ardından Oda Başkanı Mustafa Şener Birgün tarafından basın açıklaması yapıldı. Başkan Birgün yaptığı açıklamada “ Gıda, biz insan oğlunun yaşamını devam ettirmesi için temel ihtiyaçtır. Klasik olarak sabahi öğlen, akşam olmak üzere yiyecek tüketmekteyiz ve tüketmek zorundayız. Temel ihtiyacımız olan gıdayı kim karşılamaktadır? Tabi ki biz çiftçiler.

Çiftçilik diğer tüm mesleklerden farklıdır. Meslek olmaktan öte sonradan kazanılan değil atadan dededen gelen bir yaşam biçimidir. Kaldı ki dünyayı etkileyen Korona virüs Civid-19 sürecinde çiftçiliğin önemi daha netleşmiştir. Çiftçilik böyle önemliyken hala uygulanan politikalar ve alınan tedbirler gerçek üreticiler için değil sermayeye hizmet etmektedir ve sorunlarımız artarak çoğalmaktadır. Her türlü pozitif ayrımcılığa rağmen çiftçilik ve hayvancılığın durumu ortadadır.

Köy kök ve tohumdur. Köyler hem geçmişimiz hem de geleceğimizdir. Şehirde veya köyde nerede yaşarsak yaşayalım sağlıklı doğal ve çevre kırsal alana ihtiyacımız vardır. Köylerimiz olmazsa şehirlerimizde olmaz. Demek ki çiftçi olmadan üretim olmaz, üretim olmadan tüketim olmaz. Bizler üreteceğiz ki sizlerde tüketeceksiniz.” diye konuştu.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 27 Nisan 2024, 04:21 tarihinde yazdırılmıştır.